“Монтерейська п’ятірка” полюбилася багатьом. Жінки живуть звичайним життям маленького містечка, де всі знають все один про одного. Вони водять дітей до школи, виступають у суді, вбивають і, між іншим, готують. Кожна героїня серіалу має свою фірмову страву. Ми роздобули для вас рецепти їхніх страв, ловіть!
Сцени з їжею чудово піднімають апетит і зближують нас із головними героями. Хай буде, як у кіно? Давайте приготуємо страви з кіно та серіалів самі?
У серіалі п’ять головних героїнь. Медлін (Різ Візерспун) мати двох доньок. Старша від першого чоловіка, який мешкає в цьому ж містечку. Селеста (Ніколь Кідман) – витончена красуня, спостерігаючи за якою не скажеш, що в її ідеальному житті може бути щось не так. Вони виховують із чоловіком довгоочікуваних близнюків. Джейн (Шейлін Вудлі) тільки-но приїхала до містечка. Вона мама-одиначка, яка виховує сина. Бонні (Зої Кравіц), дружина колишнього чоловіка Медлін, яка народила від нього дівчинку і хлопчика (Лора Дерн) – багата жінка, з комплексом поганої.
Готуючи вечерю чи перекус дітям до школи, вони спілкуються й між собою, діляться своїми сімейними таємницями. Поки одна страшна таємниця раптом не об’єднає їх у «Монтерейську п’ятірку».
Лимонні панкейки від Медлін
Медлін впевнена, що життя надто коротке, щоб відмовлятися від задоволень, у тому числі гастрономічних. Брауні, крендельки та шоколадне печиво: героїня смачно та добротно готує. (Читайте також, Ефективна та корисна гречана дієта з кефіром: ви будете здивовані).
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 3 г розпушувача
- 1 яйце
- 1 склянка молока
- 1 дрібка солі
- рослинна олія
- 2 лимони
- 5-7 ягід лохини
Спосіб приготування:
- Борошно та яйце з’єднайте, додайте розпушувач, посоліть.
- Розмішайте початкові інгредієнти тіста, поступово додаючи молоко. Доливайте доки не вийде густе тісто.
- Два лимони почистіть так, щоб цедру можна було натерти, м’якоть подрібніть. Додайте в тісто цедру та м’якоть.
- Нагрійте сковороду. Додайте олію (зайву олію можна злити). Вилийте на неї кілька невеликих ложок тіста і смажте до утворення бульбашок зверху, потім переверніть панкейк. Так смажимо оладки один за одним.
- Викладаємо «вежею». Можна полити улюбленим сиропом чи медом, а зверху прикрасити ягодами.
Яйця з беконом від Селести
Героїня уважно стежить за харчуванням дітей та чоловіка. Мюслі, імбирний хліб та улюблена страва — яєчня з беконом на сніданок.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 4-5 смужок бекону
- дукка
Приготування:
- Обсмажте скибочки бекону на грилі, можна трохи спризнути гриль олією.
- На скибочки розбийте яйця і просмажте до готовності.
- Подавайте, приправивши дуккою.
Піца від Джейн
Джейн мало готує. Вона часто замовляє піцу (її легко робить), варить яйця і іноді купує найсмачніші лимонні панкейки, які чудово готує Медлін.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- В’ялене копчене м’ясо або бекон – 5-7 слайсів
- Сир моцарелла – одна кулька
- ир твердий – 20-30 г
- Аджика – 0,5 ч. л.
- Томатна паста – 2 ч. л. (з верхом)
- Базилік кілька листків
- Оливкова олія
- Перець, сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо та натираємо на тертці-слайсері, можна нарізати тонкими пластинками гострим ножем.
- На сковороду наливаємо оливкову олію та викладаємо картоплю: трохи накладаючи шматочки один на одного, щоб усе дно було вкрите. Трохи солимо.
- Натираємо на дрібній тертці твердий сир для смаку. Кладемо на картоплю. Накриваємо сковороду кришкою і робимо невеликий вогонь, щоби нічого не пригорало. Залишаємо приблизно на п’ять хвилин.
- У цей час у миску кладемо дві чайні ложки з гіркою томатної пасти, половину чайної ложки аджики та наливаємо чайну ложку води. Перемішуємо.
- Сковороду знімаємо з вогню, змащуємо томатним соусом картопля і трохи перчимо. Зверху ближче до середини викладаємо нарізаний пластинками сир моцарелла (створюючи замкнене коло).
- Повертаємо сковороду на вогонь та розбиваємо всередину кола з моцарелли одне яйце. Білок, щоб він розтікався, протикаємо ножем. Накриваємо кришкою.
- Моцарела розплавилася? Знімаємо сковороду із плити. Перекладаємо піцу на тарілку, зверху красиво викладаємо слайси в’ялено-копченого м’яса або бекону. Прикрашаємо листочками зеленого базиліку.
Паста Болоньєзе від Ренати
Багата мадам любить вишукану кухню, проте й купує їжу на винос. Суші, сирні крекери та спагетті – Рената обожнює їх.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 60 г.
- Цибуля ріпчаста, дрібно нарізана – 1 шт.
- Часник роздавлений – 2 зубчика
- Стебло селери, дрібно нарізане – 1 шт.
- Морква, нарізана кубиками – 1 шт.
- Панчетта (жирна грудинка з прянощами) або копчена шинка, нарізана кубиками – 50 г.
- Яловичина мелена – 500 г.
- Орегано нарізане – 1 ст. л.
- Вино сухе, червоне – 1 склянка
- Бульйон м’ясний – 2 склянки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Помідори консервовані (у томаті), шматочками – 800 г
- Сіль, перець
- Спагетті – 400 г
- Сир (бажано, Пармезан) тертий – 3 ст. л.
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло в товстостінній каструлі (або в казані) на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте її 2-3 хвилини. Додайте часник, селеру, моркву. Готуйте на малому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Зробіть великий вогонь, додайте панчетту, яловичий фарш та орегано. Готуйте 4-5 хвилин.
- Влийте вино, зменшіть вогонь і тушкуйте 4-5 хвилин, щоб увібралася рідина. Влийте бульйон, додайте томатну пасту, м’якоть помідорів, посоліть, поперчіть. Накрийте кришкою соус і тушкуйте 1 ½ години, періодично помішуючи. Зніміть кришку і готуйте соус ще годину, помішуючи час від часу.
- Відваріть спагетті в підсоленій воді до стану «аль денте» (щоб вони залишалися трохи недовареними). Відкиньте на друшляк і перекладіть назад у каструлю, зберігаючи теплими спагетті.
- Викладіть соус Болоньєзе на спагетті. Подавайте спагетті болоньєзе з пармезаном.
Овочева запіканка від Бонні
Героїня просуває «Зелену» дієту. В її основі лежать овочеві запіканки та свіжі соки, знежирені йогурти та трав’яні чаї.
Інгредієнти:
- Кольрабі з листям – 3-4 шт.
- Цибуля порей – 1 стебло
- Сир – 150 г.
- Яйця – 3-4 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Кріп – 1 пучок
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Листя відріжте, промийте і відваріть їх у киплячій воді 1 хвилину. Після відварювання облийте холодною водою. Потім обсушіть та тонко наріжте. Кольрабі потрібно почистити та потерти на великій тертці. Цибулю (використовуйте тільки ніжку) наріжте тонкими кільцями, часник подрібніть (можна використовувати часникодавку).
- Розігрійте сковороду, потім олію в ній. Потушкуйте цибулю, доки вона не стане м’якою, додайте часник. Смажте хвилину. Капусту відіжміть, щоб стік зайвий сік, перекладіть до цибулі. Продовжуйте тушити, поки кольрабі не стане м’якою. Посоліть, поперчіть. Додайте в сковороду нарізаний кріп, помішайте і зніміть сковороду з плити.
- Наперед розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання змастіть олією, перекладіть суміш для запіканки. Збийте яйця з щіпкою солі і перелийте у форму, перемішайте. Посипте запіканку тертим сиром та поставте в духовку. Запікайте 30-40 хвилин.