Лимонні панкейки, яйця з беконом, паста та інші улюблені рецепти героїнь знаменитого серіалу «Велика маленька брехня»

“Монтерейська п’ятірка” полюбилася багатьом. Жінки живуть звичайним життям маленького містечка, де всі знають все один про одного. Вони водять дітей до школи, виступають у суді, вбивають і, між іншим, готують. Кожна героїня серіалу має свою фірмову страву. Ми роздобули для вас рецепти їхніх страв, ловіть!

Сцени з їжею чудово піднімають апетит і зближують нас із головними героями. Хай буде, як у кіно? Давайте приготуємо страви з кіно та серіалів самі?

У серіалі п’ять головних героїнь. Медлін (Різ Візерспун) мати двох доньок. Старша від першого чоловіка, який мешкає в цьому ж містечку. Селеста (Ніколь Кідман) – витончена красуня, спостерігаючи за якою не скажеш, що в її ідеальному житті може бути щось не так. Вони виховують із чоловіком довгоочікуваних близнюків. Джейн (Шейлін Вудлі) тільки-но приїхала до містечка. Вона мама-одиначка, яка виховує сина. Бонні (Зої Кравіц), дружина колишнього чоловіка Медлін, яка народила від нього дівчинку і хлопчика (Лора Дерн) – багата жінка, з комплексом поганої.

Готуючи вечерю чи перекус дітям до школи, вони спілкуються й між собою, діляться своїми сімейними таємницями. Поки одна страшна таємниця раптом не об’єднає їх у «Монтерейську п’ятірку».

Лимонні панкейки від Медлін

Медлін впевнена, що життя надто коротке, щоб відмовлятися від задоволень, у тому числі гастрономічних. Брауні, крендельки та шоколадне печиво: героїня смачно та добротно готує. (Читайте також, Ефективна та корисна гречана дієта з кефіром: ви будете здивовані).

Інгредієнти:
  • 1 склянка борошна
  • 3 г розпушувача
  • 1 яйце
  • 1 склянка молока
  • 1 дрібка солі
  • рослинна олія
  • 2 лимони
  • 5-7 ягід лохини
Спосіб приготування:
  1. Борошно та яйце з’єднайте, додайте розпушувач, посоліть.
  2. Розмішайте початкові інгредієнти тіста, поступово додаючи молоко. Доливайте доки не вийде густе тісто.
  3. Два лимони почистіть так, щоб цедру можна було натерти, м’якоть подрібніть. Додайте в тісто цедру та м’якоть.
  4. Нагрійте сковороду. Додайте олію (зайву олію можна злити). Вилийте на неї кілька невеликих ложок тіста і смажте до утворення бульбашок зверху, потім переверніть панкейк. Так смажимо оладки один за одним.
  5. Викладаємо «вежею». Можна полити улюбленим сиропом чи медом, а зверху прикрасити ягодами.

рецепти

Яйця з беконом від Селести

Героїня уважно стежить за харчуванням дітей та чоловіка. Мюслі, імбирний хліб та улюблена страва — яєчня з беконом на сніданок.

Інгредієнти:
  • 3 яйця
  • 4-5 смужок бекону
  • дукка
Приготування:
  1. Обсмажте скибочки бекону на грилі, можна трохи спризнути гриль олією.
  2. На скибочки розбийте яйця і просмажте до готовності.
  3. Подавайте, приправивши дуккою.

Рецепти

Піца від Джейн

Джейн мало готує. Вона часто замовляє піцу (її легко робить), варить яйця і іноді купує найсмачніші лимонні панкейки, які чудово готує Медлін.

Інгредієнти:
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • В’ялене копчене м’ясо або бекон – 5-7 слайсів
  • Сир моцарелла – одна кулька
  • ир твердий – 20-30 г
  • Аджика – 0,5 ч. л.
  • Томатна паста – 2 ч. л. (з верхом)
  • Базилік кілька листків
  • Оливкова олія
  • Перець, сіль за смаком
Спосіб приготування:
  1. Картоплю ретельно миємо та натираємо на тертці-слайсері, можна нарізати тонкими пластинками гострим ножем.
  2. На сковороду наливаємо оливкову олію та викладаємо картоплю: трохи накладаючи шматочки один на одного, щоб усе дно було вкрите. Трохи солимо.
  3. Натираємо на дрібній тертці твердий сир для смаку. Кладемо на картоплю. Накриваємо сковороду кришкою і робимо невеликий вогонь, щоби нічого не пригорало. Залишаємо приблизно на п’ять хвилин.
  4. У цей час у миску кладемо дві чайні ложки з гіркою томатної пасти, половину чайної ложки аджики та наливаємо чайну ложку води. Перемішуємо.
  5. Сковороду знімаємо з вогню, змащуємо томатним соусом картопля і трохи перчимо. Зверху ближче до середини викладаємо нарізаний пластинками сир моцарелла (створюючи замкнене коло).
  6. Повертаємо сковороду на вогонь та розбиваємо всередину кола з моцарелли одне яйце. Білок, щоб він розтікався, протикаємо ножем. Накриваємо кришкою.
  7. Моцарела розплавилася? Знімаємо сковороду із плити. Перекладаємо піцу на тарілку, зверху красиво викладаємо слайси в’ялено-копченого м’яса або бекону. Прикрашаємо листочками зеленого базиліку.

Паста Болоньєзе від Ренати

Багата мадам любить вишукану кухню, проте й купує їжу на винос. Суші, сирні крекери та спагетті – Рената обожнює їх.

Інгредієнти:
  • Масло вершкове – 60 г.
  • Цибуля ріпчаста, дрібно нарізана – 1 шт.
  • Часник роздавлений – 2 зубчика
  • Стебло селери, дрібно нарізане – 1 шт.
  • Морква, нарізана кубиками – 1 шт.
  • Панчетта (жирна грудинка з прянощами) або копчена шинка, нарізана кубиками – 50 г.
  • Яловичина мелена – 500 г.
  • Орегано нарізане – 1 ст. л.
  • Вино сухе, червоне – 1 склянка
  • Бульйон м’ясний – 2 склянки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Помідори консервовані (у томаті), шматочками – 800 г
  • Сіль, перець
  • Спагетті – 400 г
  • Сир (бажано, Пармезан) тертий – 3 ст. л.
Приготування:
  1. Розтопіть вершкове масло в товстостінній каструлі (або в казані) на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте її 2-3 хвилини. Додайте часник, селеру, моркву. Готуйте на малому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Зробіть великий вогонь, додайте панчетту, яловичий фарш та орегано. Готуйте 4-5 хвилин.
  2. Влийте вино, зменшіть вогонь і тушкуйте 4-5 хвилин, щоб увібралася рідина. Влийте бульйон, додайте томатну пасту, м’якоть помідорів, посоліть, поперчіть. Накрийте кришкою соус і тушкуйте 1 ½ години, періодично помішуючи. Зніміть кришку і готуйте соус ще годину, помішуючи час від часу.
  3. Відваріть спагетті в підсоленій воді до стану «аль денте» (щоб вони залишалися трохи недовареними). Відкиньте на друшляк і перекладіть назад у каструлю, зберігаючи теплими спагетті.
  4. Викладіть соус Болоньєзе на спагетті. Подавайте спагетті болоньєзе з пармезаном.

Рецепти

Овочева запіканка від Бонні

Героїня просуває «Зелену» дієту. В її основі лежать овочеві запіканки та свіжі соки, знежирені йогурти та трав’яні чаї.

Інгредієнти:
  • Кольрабі з листям – 3-4 шт.
  • Цибуля порей – 1 стебло
  • Сир – 150 г.
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія
Спосіб приготування:
  1. Листя відріжте, промийте і відваріть їх у киплячій воді 1 хвилину. Після відварювання облийте холодною водою. Потім обсушіть та тонко наріжте. Кольрабі потрібно почистити та потерти на великій тертці. Цибулю (використовуйте тільки ніжку) наріжте тонкими кільцями, часник подрібніть (можна використовувати часникодавку).
  2. Розігрійте сковороду, потім олію в ній. Потушкуйте цибулю, доки вона не стане м’якою, додайте часник. Смажте хвилину. Капусту відіжміть, щоб стік зайвий сік, перекладіть до цибулі. Продовжуйте тушити, поки кольрабі не стане м’якою. Посоліть, поперчіть. Додайте в сковороду нарізаний кріп, помішайте і зніміть сковороду з плити.
  3. Наперед розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання змастіть олією, перекладіть суміш для запіканки. Збийте яйця з щіпкою солі і перелийте у форму, перемішайте. Посипте запіканку тертим сиром та поставте в духовку. Запікайте 30-40 хвилин.