Іноді ми самі провокуємо побутові неприємності, але зовсім не спеціально, а через незнання.
Питання умов зберігання продуктів є актуальним для всіх господинь. Від цього залежить те, наскільки довго вони залишатимуться свіжими та придатними для вживання. У статті розповімо, які продукти ми найчастіше зберігаємо неправильно.
Яйця у дверцятах холодильника
Такий продукт харчування, як яйця птахів, не переносить коливання температур. Через дверцята, що постійно відкриваються, та закриваються, білок і жовток псуються або просто «тухнуть». Правильніше залишати яйця у відсіку для овочів або на центральній полиці холодильника.
Молоко у дверцятах холодильника
У молока є схожа історія. У дверцятах воно швидше псується і втрачає свою корисність. Молоко краще ставити в холодні частини холодильника, але так, щоб воно не замерзло! А в дверцята вірніше покласти вершкове масло, рідкі приправи та соуси. (Читайте також, Рецепт чізкейку «Нью-Йорк» з вершковим сиром).
Недокип’ячена їжа
При розігріванні їжі необхідно доводити її до кипіння – таким чином убиваються шкідливі бактерії. До того ж так їжа менше псується: наприклад, бульйони та супи не темніють, а смажена їжа не накопичує холестерин.
Повернення їжі до каструлі
Якщо хочете розігріти їжу — краще робити це в іншому посуді, а не в тому, що він розміщався. Це допомагає припинити поширення хвороботворних бактерій. Зберігати каструлі та сковороди з приготовленою їжею правильніше на верхній полиці холодильника.
Овочі та фрукти в одному відділі холодильника
У перший ящик можна покласти ті продукти, які швидше виділяють етилен (газ, який з’являється при дозріванні овочів та фруктів). Це, наприклад, помідори, груші та сливи. В інший ящик – ті, які виділяють його менше: огірки, морква, картопля, салат та яблука.
Яблука поза холодильником
Яблука зберігаються у холодильнику значно довше (до 10-12 тижнів), ніж без нього. За кімнатної температури ці фрукти зіпсуються явно швидше.
Мокра та зелень у холодильнику
Якщо не просушити зелень і трави перед тим, як помістити в холодильник, вони дуже швидко з яскравих букетів перетворяться на «ганчірки». Їх варто загорнути у паперовий рушник та ретельно позбутися від лишньої вологи. Це збереже продуктам свіжість.
Хліб у холодильнику
Хліб, як і будь-яку іншу випічку, краще тримати у теплих місцях. Однак якщо хочете з’їсти буханець пізніше – можна покласти його в морозилку, перед цим нарізавши на шматочки. Таким чином хліб не залежиться і не запліснявіє.
Цибуля та часник в умовах вологості
Цибуля і часник дуже бояться вологи, через що швидко пліснявіють. Найкращим місцем зберігання для них буде суха і темна скринька, а від холодильника краще відмовитися в їхньому випадку.
Миття ягід
Ягоди не слід мити, якщо не хочете з’їсти їх найближчим часом. Якщо ці продукти опиняться в холодильнику у вологому стані, вони швидко перетворяться на кашу, яку залишиться тільки заморозити.
Теплий фарш у холодильнику
Розморожений фарш кімнатної температури краще одразу приготувати або відправити в морозилку. Без термічної обробки або без заморозки в м’ясі швидко розмножаться бактерії.
Поради складені з нахилом на дослідження вчених у галузі дієтології. Тому користуйтеся та зберігайте продукти довше!