Як правильно користуватися маслом для волосся

Косметичне масло – живильний еліксир, який дозволяє заощадити на дорогих процедурах чарівників у салонах. Якщо у тебе проблеми з перетином, волосся пушиться або електризується, то може виникнути бажання записатися на професійний догляд до майстра із золотими руками та світлою головою.

Але навіщо витрачати величезні суми, якщо можна купити чудо-засіб, який зробить твоє волосся блискучим, шовковистим як у казкової принцеси?

Але! Щоб отримати з готового засобу для волосся максимум користі, потрібно користуватися ним за правилами: не зловживати кількістю та якістю, дотримуватись певного часу витримки поживного складу на голові (якщо наносиш засіб, наприклад, перед купанням).

Краще використовувати масло до миття чи після?

Нанесення захисного засобу живить пасма і запобігає їх стоншенню. Вони стають щільнішими і приємно пахнуть. Але якщо хочеш досягти певного ефекту, дотримуйся техніки.

  • Якщо твоя мета – це потовщення поверхні та зміцнення коренів, використовуй олію до того, як вимиєш голову. Втираючи ароматну субстанцію, зроби масаж;
  • Якщо хочеш зробити кінчики доглянутими і блискучими, увітри в них масло відразу після того, як помиєш голову;
  • Якщо потрібно захистити локони перед укладанням, поживну суміш потрібно акуратно розподілити на злегка вологому волоссі;
  • Максимальний блиск, як у рекламі, отримаєш, якщо використовуєш склад на сухому або майже висохлому після миття волоссі;
  • Є спеціальні масляні спреї, що захищає від сонце і від втрати кольору. Їх також краще застосовувати на сухому волоссі.

волосся

Скільки крапель готового живильного еліксиру краще використати?

Це залежить не від того, скільки кошти зможеш видавити у свою витончену долоню, а від довжини волосся. Зараз олії випускають із дозаторами. Тому видави приблизно 1-2 порції розміром з долоню для довгого волосся, або половину порції для локонів середньої довжини.

Найголовніше – рівномірно розподіли засіб по волоссю. Не наноси відразу всю порцію. Починай з малого – спочатку видави одну краплю, розподіли її по локонах, потім додавай засіб доти, доки не побачиш блискучий ефект.

Якщо здасться, що зайшла занадто далеко (локони стали жирними), то просто змий засіб шампунем, і, при бажанні, повтори процедуру пом догляду. Подивися на етикетці, чи є у складі еліксиру краси “силікон” (диметикон). Чим більше видів диметиконів додали в олію – тим менше її потрібно. Ці речовини полегшують розподіл засобу на поверхні волосся.

Найцікавіші наші новини тепер і на платформі Google news.

Що потрібно знати про домашній догляд для надання гладкості

Щоб зробити волосся ще більш блискучим, можеш використовувати фен або гарячий прилад для випрямлення. Для роботи з гарячим інструментом потрібно використовувати олії промислового виробництва.

Зверни увагу, що «чиста» олія кокосу, реп’яха без силіконів глибоко вбирається. Вона призначене для зміцнення фолікулів, а не для об’єму та блиску. Такий засіб не можна наносити безпосередньо перед використанням плойки чи гофре.

В іншому випадку, волосся стане ще більш тьмяним. Якщо користуєшся густою суспенсією для зміцнення волосся, використовуй круглу щітку та фен після того, як вимиєш голову та залишки олії. Ти отримаєш сяючі пасма та ароматний шлейф.

Можливо, тобі ліньки робити укладання за допомогою гарячого повітря. Це не проблема. Адже з тобою завжди є чудовий інструмент догляду – твої власні руки. Вимий голову, акуратно розчеши волосся. А потім видав пару крапель готового еліксиру на долоню, розітри його руками і проведи пальцями, розподіляючи пасма, ніби розчісуєшся. Потім нанеси ще олії на долоні і пригладь волосся руками зверху, особливо багато уваги приділяючи кінчикам.

волосся

Проблеми, які вирішує масло для волосся

Продавець-консультант у магазині скаже тобі, що є універсальний екологічний засіб, який підходить для будь-яких потреб: і для захисту, і для зволоження після миття, і для масажу. Але краще вибирати олію, яка призначена для вирішення однієї проблеми.

Є кілька видів живлення для волосся:

  • Густе та натуральне масло, яке підходить для приготування масок (наноситься перед миттям);
  • Кремоподібна або гелеподібна суміш промислового виробництва, використовуй таку тільки після купання;
  • Парфумований «сухий» засіб;
  • Ефірне масло;
  • Олія для укладання.

На піку популярності все екологічно чисте, натуральне. Ти можеш купити кокосове або реп’яхове масло, в якій концентрація екстракту досягає 100%. Навіть не думай наносити її перед тим, як укладати волосся! «Чисті» олії потрібно втирати в коріння або використовувати їх для масажу перед миттям. Помилковий досвід, коли аптечне «100% реп’яхову масло» використовується замість бальзаму, залиш комусь іншому. Пам’ятай: не буває «поганих» засобів для волосся, необхідно вміти підбирати його та правильно використовувати!

Читайте також: Пийте чай і видихайте: 7 простих правил, які зроблять вашу шкіру ідеальною.