Івану було 50 років, сестричці – тільки 10, за життя матері боряться лікарі: потрібна допомога жінці, яка вижила внаслідок обстрілу

9 квітня 2023 року російські окупанти важкою зброєю обстріляли житлові райони міста Запоріжжя. Внаслідок атаки близько 50 будинків пошкоджено, дві людини загинули, ще одна жінка бореться за життя у лікарні, її потрібна допомога і підтримка.

Про це повідомляє “Це моя Україна“.

Віталіна Ждан в цей день втратила сестричку Ірину та батька Івана. Батьку було 50 років, а загиблій сестричці тільки 10 рочків. В момент атаки в будинку також перебувала мама Віталіни, її вдалося вижити, за її життя зараз боряться лікарі.

Пряма мова Віталіни Ждан:

“09.04.2023.
Самий жахливий ранок у моєму житті…російська ракета влучила ціленаправлено у мій будинок!!! Де тихо та мирно спали мої батьки та моя молодша сестричка Іриночка ,моє мальньке янголятко з улюбленицею кішкою Мурою. Мене не було в цю жахливу ніч, доля зберегла моє життя, аби я зараз була поруч зі своєю мамою, яка в лікарні.
Так підло взяти і ВБИТИ ,ВБИТИ найрідніше.
В мене немає слів,щоб описати мої відчуття всередині. В чому винна маленька, талановита, красуня Ірина та мій батько, який займався спортом, хокеєм та багато працював. Аби побудувати цей прекрасний будиночок,та все що було навкруги …
Ми все зможемо,ми все здолаємо.
Нижче я запишу номер своєї картки,мене дуже багато людей попросили це зробити ,я дякую КОЖНОМУ за любу підтримку -моральну та матеріальну.
Дякую.
5235 0207 0062 4061 Ждан Віталіна Іванівна” – йдеться в дописі дівчини.
50
фото зруйнованого будинку, в якому загинули маленька Іринка і її батько Іван
Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив про стан постраждалої жінки наступне:
“Жінка, яка цієї ночі постраждала від ракетного обстрілу, перебуває у реанімації. Молимося за її здоров’я та одужання”, – йдеться в повідомленні.

У росії цинічно заявили, що влучили у «сховище палива ЗСУ», а не житловий будинок

У Міноборони росії цинічно закривають очі на смерть 10-річної Іринки і її батька та стверджують, що під час атаки на Запоріжжя 9 квітня влучили у «сховище палива ЗСУ», а не житловий будинок.

Про це йдеться у заяві, яку опублікувало відомство у Telegram.

«У районі міста Запоріжжя високоточним ракетним ударом знищено сховище з 70 тисяч тонн палива, накопиченого для забезпечення дій угрупування ЗСУ на Донбасі», – йдеться у дописі.

Насправді ж ракети поцілили в один з приватних секторів міста. Загинули дві людини. Знову цинічна брехня від росіян, яку має побачити весь світ.