7 підказок, як швидко завагітніти

Не знаєте як швидко завагітніти? Хоча вже давно готові стати мамою, і ставитеся до цього з такою ж завзятістю, як колись до кар’єри? На жаль, є один нюанс — ви чекаєте, і ви не знаєте напевно, скільки саме доведеться чекати.

Для того, щоб максимально скоротити час очікування вагітності, скористайтесь порадами – світил гінекології. Впевнені, що у вас все вийде.

Пройдіть медичне обстеження

Перш ніж ви офіційно почнете пробувати, пройдіть медичне обстеження. Запитайте свого лікаря про пренатальні вітаміни, що містять фолієву кислоту, які зменшать ризик дефектів нервової трубки у плода. Пропийте курс вітамінів до початку спроб завагітніти. Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, вони повинні перебувати під контролем лікаря до настання вагітності. Заодно загляньте до стоматолога, в аптеку, книгарню та спортзал.

Читайте також, “Сказали що я ніколи не зможу бути мамою”: відомо українська співачка розповіла про боротьбу з раком.

завагітніти

Дотримуйтесь циклу

Жінки повинні знати свій цикл та сприятливі дні для вагітності. Овуляція – оптимальний момент для запліднення. Це найкращий час, щоб зосередитися на сексі. Можна також використовувати спеціальні медичні набори для домашнього використання, які точно інформують про настання овуляції. Вважайте так: перший день вашого менструального періоду — це день номер один. Почніть перевіряти з дев’ятого і продовжуйте доти, доки не отримаєте позитивного результату.

Жінки з 28-денним циклом зазвичай овулюють на 14-й день, але є й індивідуальні відмінності, тому 100% гарантії дати не можна.

Використання протизаплідних засобів відіграє роль у регулюванні народжуваності. Жінки витрачають половину свого життя на те, щоб не завагітніти, використовуючи всілякі протизаплідні пігулки або інші контрацептивні методи, тому нічого дивного в тому, що ви не вагітнієте відразу після відмови від цих коштів, немає. Кілька років тому, була думка, що має пройти якийсь час після того, як ви перестали приймати протизаплідні, але зараз ця думка вже не вірна. Ви можете запитувати себе, як завагітніти, відразу ж після відмови від контрацептивів. Єдине, що вам може буди складно з першого разу прослідкувати овуляцію.

завагітніти

Не витрачайте час на підбір «правильних» поз

В інтернеті багато пишуть про нібито якісь “правильні” пози для ефективного запліднення – однак це все дерниці. Наукового підтвердження цьому немає. Якщо міркувати теоретично, то краще не забувати про закон гравітації, який діє у певних позах, уповільнюючи потік сперматозоїдів.

Полежіть після сексу

Ви, мабуть, чули таку пораду щодо того, як швидше завагітніти — мовляв, треба полежати в ліжку після сексу з піднятими догори ногами? Це не правильно. Це – хороша порада – полежати 10 – 15 хвилин, але немає необхідності піднімати ноги вгору. Положення тазу не змінюється за цих акробатичних трюків.

Але якщо ви хвилин 10 – 15 побудете в лежачому положенні, то сперма напевно потрапить у шийку матки.

завагітніти

Не перестарайтеся

Не думайте, що жвавий секс під час овуляції – обов’язково збільшить ваші шанси завагітніти, це не так. Цінність чоловічої сперми знижується при частій еякуляції. Загалом, займаючись сексом щоночі під час овуляції, ви подвоюєте свої шанси, оскільки сперма може залишатися активною до 72 годин. Але, якщо вам подобається займатися сексом частіше, ваш партнер може здати аналіз сперми, після кількох еякуляцій. Тест допоможе визначити рівень активності сперми.

Говорячи про хороші репродуктивні здібності сперми, експерти рекомендують не носити одяг, що обтягує, не надто часто відвідувати сауну і не носити мобільний телефон в області геніталій. Нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі «Фертильність та Безпліддя», показало, що у чоловіків, які користувалися пристроєм «хендз фрі», залишаючи при цьому телефон у кишені штанів, у пахвинній зоні, погіршилася якість сперми.

завагітніти

Намагайтеся знімати стрес

Стресовий стан, пов’язаний із спробами зачати дитину, може позначитися на овуляції. Це може також викликати статеву дисфункцію та страх перед можливою невдачею у чоловіків. Використовуйте будь-які здорові можливості, які допоможуть вам розслабитись.

Ведіть здоровий спосіб життя

Регулярні заняття спортом це корисно, але надмірні тренування можуть призвести до відсутності овуляції. У той час як цей поріг значно індивідуальний, експерти вважають, що тренування протягом семи днів на тиждень по 45 — 50 хвилин на день можуть призвести до проблем з овуляцією. Це не означає, що вам потрібно відмовитись від фізичних навантажень, ви просто повинні знизити рівень інтенсивності.

Якщо ви є прихильником важких фізичних навантажень, це може вплинути на другу половину менструального циклу.

Оптимальним варіантом здорового способу життя буде 30-хвилинні аеробні заняття, наприклад ходьба, також правильний режим харчування і правильна дієта допоможуть вам швидше завагітніти.

Кинути курити. Нікотин, крім відомих негативних ефектів впливу, також зменшує плодючість. Цигарки впливають на рівень естрогену та овуляцію.

85% жінок можуть завагітніти протягом першого року спроб. Якщо рік минув, а ви все ще не почали закуповувати дитячі речі, зверніться до лікаря. Жінкам старше 35 рекомендується звертатися до лікаря вже після шести місяців безуспішних спроб.