Досвідчені агрономи назвали 5 секретів вирощування овочів на балконі

Експерти розповіли про 5 секретів вирощування овочів на звичайних балконах, передає “Це моя Україна“.

Фахівці поділилися секретами, як самостійно облаштувати міні-город будинку на підвіконні.

Отже, краще для вирощування вибирати дрібноплідні високоврожайні сорти, оскільки вони встигають набагато швидше.

Найкраще насамперед посадити вдома зелень. Причому неважливо, до якої тари, підійде навіть зовсім невеликий обсяг. Головне – підібрати правильний ґрунт.

Огірки можна посадити у пластикові стаканчики. Для цього на дні знадобляться три дренажні отвори. А для кращого відведення води потрібно вставити одну склянку в іншу. Потім ємність наповнити сумішшю та посадити насіння. Як тара для вирощування овочів можна також використовувати одноразові пляшки.

5 секретів вирощування овочів на балконі

  • Вибирати для посадки та вирощування дрібноплідні високоврожайні сорти.

На міні-грядці рослині непросто “давати” великі плоди. Або їх уродиться мало, або вони довго дозріватимуть. А маленькі плоди встигають набагато швидше, тому не виключено, що щодня вдасться зривати на вечерю свіжі овочі.

  • Не допускати пересихання ґрунту.

Рослина може скинути квіти та зав’язь. Якщо немає часу стежити за вологістю грунту, допоможе саморобна “поливальна система”. Потрібно вкопати в землю пластикову пляшку, де зроблено кілька отворів. Якою стороною її встановлювати залежить від розмірів ємності. Вирва для затоки води має бути на поверхні. Коріння внизу отримає вологу, а земля зверху не покриється кіркою.

  • Закривати розсаду від потрапляння прямих сонячних променів.

Ряд ультрафіолетів може викликати опіки на листі, а також знизити врожай. Віконне скло можна “затонувати” білим папером.

  • Не зловживати добривами.

Вказану в інструкції денну норму перевищувати не варто. Краще розділити її на дві частини, щоб частіше підгодовувати розсаду.

  • Не змушувати овочі змагатися на міні-грядці.

Посадивши в одну ємність кілька саджанців, можна ненароком позбутися всього врожаю, адже вони змагатимуться за “життєвий простір, тому не садіть багато на одній міні-грядці.

Ось і всі 5 секретів вирощування овочів на балконі. Стежте за нашими новинами, ми розповімо Вам ще дуже багато секретів вирощування рослин у домашніх умовах