“Сподівалися на кращі умови життя”: подружжя з немовлям намагалось потай перетнути кордон зі Словаччиною

На околиці Ужгорода, у 200 метрах від кордону, рикордонники виявили чоловіка з дружиною і немовлям, які планували потай перетнути кордон зі Словаччиною.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, їх затримали під час спроби подолати загороджувальний паркан. Разом з подружжям була 3-місячна донька.

Вартові кордону зазначають, що документи із собою мала лише жінка. Вона пред’явила правоохоронцям паспорт громадянина України, а також свідоцтво про народження дитини. Чоловік назвався громадянином України й надав довідку з ГУНП у Львівській області замість втраченого документа.

Читайте також, “Придумали хитру схему”: ухилянти тікали за кордон у кареті швидкої

З’ясувалось, що порушники кордону приїхали на Закарпаття потягом з Харкова, де проживали з метою подальшого незаконного перетину кордону поза пунктами пропуску. Далі планували дістатися Німеччини, де сподівалися на кращі умови життя. Маршрут склали за онлайн-картами. Для перетину кордону обрали рівнинну ділянку, щоб її могли подолати мама з немовлям.

Наразі осіб помістили у спецприміщення відділу прикордонної служби «Ужгород», жінку з дитиною розташували в окремій кімнаті.

Після з’ясування усіх обставин правопорушення та встановлення особи чоловіка затриманих буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП.