Лікарка розповіла як відновити бадьорість та концентрацію після безсонної ночі

Після безсонної ночі багатьом з нас важко відновити сили, саме тому американські лікарі провели дослідження і дали кілька порад як відновити сили.

Відновити сили та покращити концентрацію можна за допомогою короткого денного сну, що триває 20-30 хвилин. Про це виданню The New York Times розповіли клінічний психолог, дослідник поведінкової медицини сну Моллі Етвуд та сомнолог із Массачусетського університету Ребекка Спенсер.

Читайте також: Яблучний оцет – засіб від целюліту, лупи та сонячних опіків.

За словами Етвуд, цей спосіб підійде для підвищення концентрації після безсонної ночі. Недовгий денний відпочинок не дасть заснути наступної ночі, додасть бадьорості та підвищить уважність. Фахівець назвала другу половину дня найкращим часом, щоб подрімати. У цей період природні ритми змушують людину відчувати сонливість, втому та спад ефективності.

Ребека Спенсер попередила, що денний сон не замінить повноцінний відпочинок уночі. Це пов’язано з тим, що з перезавантаження організму потрібно кілька циклів сну, кожен із яких триває близько 90 хвилин. Якщо ж сон коротший за 90 хвилин, цикл не встигає завершитися і відновлення організму переривається. З тієї ж причини не слід спати вдень понад 90 хвилин, додала Етвуд. В іншому випадку велика ймовірність прокинутися ще більш млявим, а зосередитись стане навіть важче, ніж при недосипанні.

На думку спеціалістки, якщо людина не може прожити навіть дня без перерви на сон, то їй слід звернутися до лікаря. Виняток становлять люди похилого віку та співробітники з нічним графіком роботи.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.