5 ідей: як незвичайно прикрасити яйця до Великодня

Ви завжди фарбували яйця цибулинням? Пропонуємо вам зробити цього разу щось новеньке і прикрашати великодні яйця, а заразом і святковий стіл, незвичайно.

Аплікація, мозаїка та інші яскраві прикольні способи пофарбувати яйця до Великодня…

Аплікація

Маленькі паперові фігурки з набору для скрапбукінгу стануть у нагоді для аплікації на пофарбованих великодніх яйцях, а кольорові шкаралупки – для мозаїки. І взагалі готові наклейки для великодніх яєць – це нудно. Попрацюйте в техніці об’ємної аплікації, щоб пелюстки квітів і крильця паперових метеликів були трохи піднесені і немов тремтіли. В якості клею можна використовувати яєчний білок.

Читайте також, “Скоро вже буде Паска”: маленький українець підірвав мережу оригінальним хітом 

яйця

Малюємо фломастером

Пофантазуйте з дітьми: на що схоже яйце? І кого чи що найцікавіше на ньому зобразити? Це не тільки дасть змогу яскраво і креативно прикрасити Великодні яйця, але й надасть можливість провести час з дитиною, налагодити комунікацію і розвивати у ній креатив.

яйця

Робимо мозаїку

Зваріть частину яєць, не забарвлюючи. А кольорові шкаралупки використовуйте для мозаїки – поламайте їх на шматочки і приклейте яєчним білком. Робіть це разом з вашою дитиною, ця чудова самодіяльність також допоможе вам зблизиться з вашим чадом. Головне не підказуйте дитині, як їй треба клеїти – хай робить це як хоче, навіть, якщо воно виглядає не дуже естетично.

Яйця

Трафарет

Вирізаний силует зайця, метелика (можна використовувати міні-наклейки) прикладіть до білого звареного яйця і забризкайте барвником, використовуючи стару зубну щітку. Дайте висохнути, потім видаліть фігурку.

яйця

Орнамент або цятка яйця

Чи чули про техніку «пуантилізм» – малювання крапками? Можуть бути дуже цікаві орнаменти, якщо використовувати 3D-фарби Puffy (об’ємні фарби для тканини).

Великодні яйця

Прикрашаємо стіл

  • Вийміть чайні свічки з алюмінієвої оболонки і трохи обріжте ножем (якщо це необхідно), щоб помістити їх у шкаралупи.
  • Картонні упаковки з-під яєць перетворюються на оригінальний елемент декору! Виріжте з упаковки по 4 осередки, пофарбуйте білим і помістіть у них квіти, крашанки або цукерки.
  • Не бійтесь експерементувати – оскільки основна задача розвивати у ваших дітей креативність і уяву.