У Житомирі бабуся покинула 3-річну онуку біля ТРЦ, бо “не має грошей утримувати дитину”

Увечері 12 квітня, у Житомирі жінка покинула свою 3-річну онуку Олександру біля одного з торговельних центрів міста, оскільки немає коштів для її утримання.

Інформація про покинуту дитину відразу дійшла до правоохоронців. Останні відразу розпочали пошуки рідних дитини, в тому числі переглянувши камери спостереження.

покинули
Дівчтнка, яку покинули біля ТРЦ у Житомирі / нацполіція

Поліцейські зазначають, що дитина сиділа на лавці неподалік центрального входу. Правоохоронцям вона назвалася Олександрою та розповіла, що її сюди привела мама Лілія та сказала чекати тут. Це підтвердилося записами з камер відеонагляду у торговельному центрі. Упродовж тривалого періоду ніхто з дорослих до дитини не підходив.

Поліцейським вдалось розшукати 48-річну баусю дівчинки, яка її покинула біля ТРЦ. Правоохоронцям  вона розповіла, що вона вже близько пів року опікується онукою, а її матір з трьома іншими дітьми проживає у м. Краматорську.

Житомирянка пояснила свій вчинок відсутністю фінансової спроможності утримувати дитину, оскільки допомоги від доньки не мала.

Слідчі поліції кваліфікували дії жінки за ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК України. Тривають необхідні процесуальні заходи для повідомлення їй про підозру.

Також поліцейські поінформували матір дівчинки про ситуацію та очікують її приїзду до Житомира. З родиною, окрім ювенальних інспекторів, працюватимуть і соціальні служби.

Дівчинка допоки залишається у медичному закладі, а поліцейські вивчають обставини та доцільність її повернення у родину.