Тонік для обличчя: як правильно його наносити

Тонік для обличчя – важливий компонент щоденного етапу очищення шкіри та подальшого догляду. Для підтримки здоров’я шкіри обличчя щодня важливо дотримуватися триступеневої системи догляду: очищення, тонізування та зволоження. Використання тоніка – це середній етап і часто забувають. Хоча він вважається невід’ємною частиною цього процесу, повідомляє “Це моя Україна“.

Якщо ти використовуєш крем відразу після вмивання, пропустивши етап тонізування, то твоя шкіра ще не підготовлена, тому крем не вбереться повною мірою. З цією метою винайшли тонік – він готує обличчя до наступних етапів. Після тонізування потрібно наноси будь-який крем або макіяж.

Що таке тонік для обличчя

Він виглядає як вода і при нанесенні на обличчя не відчувається. Але це не просто вода, у ньому є корисні для шкіри компоненти: кислоти, гліцерин, екстракти рослин, антиоксиданти тощо. Результатом використання тоніка стає сяюча, зволожена та чиста шкіра.

Це засіб на водній основі, який не потрібно змивати зі шкіри. Він містить компоненти, здатні оновлювати клітини, зменшувати видимі пори та зволожувати шкіру, позбавлену вологи. Етап тонізування готує обличчя до наступного ступеня – зволоження.

Зазвичай після цього засобу йде нанесення зволожуючого крему, але ти можеш скористатися будь-яким кремом, що омолоджує, сироваткою або емульсією.

Тонік повертає твоїй шкірі природне сяйво, тому його рекомендується використовувати 2 рази на день дівчатам з тьмяною шкірою. Цей косметичний засіб також видаляє забруднення, яке ти могла пропустити на першому етапі догляду. Нарешті, тонік допомагає вбирати креми та інші засоби для догляду за шкірою. Коли ти наносити крем на суху шкіру, він недостатньо добре вбирається. Але після тоніка шкіра досить зволожена, тому крем або сироватка краще вбирається у підготовлену шкіру.

Користуйся цим засобом обов’язково двічі на день: вранці, відразу після вмивання і ввечері, після зняття макіяжу. Нанесення тоніка проводиться відразу після очищення обличчя та перед нанесенням зволожуючого, денного або нічного крему.

Якщо в тебе щоденні тренування чи активний відпочинок, то не забувай брати із собою тонік та ватяний диск. Ти будеш здивована, коли побачиш скільки забруднень накопичується на шкірі за час занять спортом або проведенням активного виду відпочинку.

тонік для обличчя

Правила використання тоніку

Візажисти радять включати тонік в обов’язковий денний та нічний догляд.

Перед тим, як братися за тонізуючий засіб, подбай про ретельне очищення шкіри та зняття макіяжу. Для цього використовуй звичний засіб – пінку для вмивання, двофазний розчин або гель. Після етапу очищення приступай до етапу тонізування.

Застосовуй тонік одним із зручних способів:

  • Візьми ватний диск, просочіть його невеликою кількістю засобу на водній основі і акуратно протрій все обличчя, після чого повтори процедуру ще раз;
  • Ти можеш перелити тонік у пляшечку з пульверизатором і розпорошити засіб на обличчя, шию та зону декольте;
  • Або ж нанеси тонік прямо на обличчя, використовуючи подушечки пальців. При цьому акуратно поплескуйте, щоб засіб повністю всмоктався.

Після нанесення тоніку приступай до використання косметичних продуктів, орієнтованих на зволоження, живлення і т. д. Якщо в тебе денний або нічний догляд, то просто наноси потрібний крем і залишай його до висихання. Перед виходом надвір після тоніка не забувай нанести сонцезахисний крем. У разі нанесення макіяжу тонік теж необхідний: спочатку очищення, потім тонізування, після цього використовуй базу під макіяж і тільки потім наноси косметику.

Не забувай наносити засіб і область шиї з декольте. Зазвичай дівчата забувають про ці частини тіла, але вони потребують такого ж догляду, як і обличчя.

тонік для обличчя

Читайте також: 3 причини спробувати онлайн навчання з репетитором.

Основні види тоніка для обличчя

Тонік для обличчя має масу корисних властивостей, у тому числі зволоження та додаткове живлення сухої шкіри. Але є тоніки, які найбільше діють у конкретному напрямку, наприклад, зволожують або нормалізують жирну шкіру.

Існує чотири види тоніків різної дії:

  • Зволожуючі. Спрямовані на глибоке зволоження шкіри, підходять для сухого та нормального типу шкіри.
  • Матуючі. Допомагають приховати жирний блиск шкіри, нормалізують виділення сала, зменшують пори. Тонік підійде, якщо у тебе жирна, комбінована чи проблемна шкіра та наявність акне.
  • Антивікові. У складі такого засобу містяться антиоксиданти, що уповільнюють процеси старіння клітин. При регулярному використанні тонік має легкий ефект, що підтягує шкіру.
  • Заспокійливі. Ці тоніки підходять для чутливої шкіри обличчя, схильної до подразнень та почервоніння. Знімають набряки, заспокоюють, пом’якшують шкіру. У їхньому складі зазвичай є антиоксиданти та мінерали.

Тоніки для обличчя відрізняються ще й за складом. У цьому випадку їх прийнято розділяти на три види:

  1. Водні. Найоптимальніший і найкорисніший варіант, підходить для всіх типів шкіри.
  2. Водно-гліцеринові. Склад у таких засобів приємний за рахунок вмісту ефірних олій та екстрактів трав. Але гліцерин може викликати сухість та лущення на шкірі, тому захоплюватися таким тоніком не варто. Його рекомендується використовувати для нормальної шкіри.
  3. Спиртові. Раніше їх рекомендували дівчатам із жирною шкірою, але зараз довели, що спирт шкідливий для будь-якого типу дерми. Тому використовувати його можна лише у крайніх випадках.

Переваги тоніка для шкіри

Це один з найбільш функціональних засобів для шкіри обличчя. Як правило, тонік не обмежується тонізуванням, у нього безліч інших переваг. Після нанесення тоніка сироватка або крем ефективніше впливатиме на шкіру.

При цьому тонік для обличчя необхідно використовувати для будь-якого типу дерми. Якщо твоя шкіра суха і часто лущиться, то ти можеш вибрати засіб зі зволожуючою дією. А для жирної шкіри підходить продукт з ефектом, що матує: при нанесенні він буде прибирати надлишки жиру і допоможе вилікувати акне.

Отже, тонік для обличчя освіжає, бадьорить та зволожує шкіру, заодно нормалізуючи виділення шкірного сала. Він допомагає звузити пори та готує твою шкіру до подальшого використання косметичних засобів. Якщо вибереш засіб, який ідеально підійде до твого типу дерми, помітиш, як поліпшиться стан шкіри після регулярного використання тоніка.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.