Молитва на Великдень, яку має прочитати кожний українець

Молитва на Великдень має особливу силу, тому варто ревно молитися.

16 квітня 2023 року християни відзначать найбільше свято – Великдень. Світла Христова Неділя завершить низку подій, які розпочалися з Великого посту. Великдень має безліч красивих традицій, наповнених багатим змістом, повідомляє “Це моя Україна“.

Великдень чи Христове Воскресіння – головне християнське свято, яке почали відзначати наприкінці X століття. За минулі століття подія, що стала воістину народною, обросла безліччю традицій і прикмет.

Що означає Великдень

Великдень або Світле Христове Воскресіння – найдавніше і найголовніше християнське свято.  Святкування присвячене Воскресінню з мертвих Ісуса Христа.

Пасхою в давнину назвали день, коли Ісус Христос, розп’ятий на хресті за людські гріхи, воскрес із мертвих. За два дні до Великодня його тіло, обвите плащаницею, залишили у печері.

Оскільки Ісус говорив раніше про своє воскресіння на третій день після закінчення земного шляху, юдейські первосвященики поставили на вході до печери стражників. Вони боялися, що апостоли таємно винесуть тіло Христа.

Після суботи, яка є днем спокою, дружини-мироносиці прийшли до печери та виявили, що тіла там немає. Ангел, що зійшов з неба, розповів їм, що Ісус Христос воскрес. Про благу звістку миттєво дізнався весь християнський світ.

Головні символи Христового Воскресіння

Світлому Христовому Воскресінню передує сходження Благодатного вогню, що спалахує в храмі Гробу Господнього, що знаходиться в Єрусалимі.

Згідно з писаннями, першим колись його побачив апостол Петро, який дізнався про воскресіння Христа. У 2023 році на сходження Благодатного вогню відбулося 15 квітня.

Серед найвідоміших символів Світлого Христового Воскресіння, крім Благодатного вогню, значаться паски та писанки. В Україні на Великдень співають гаївки.

Молитва на Великдень дуже важлива, адже це найбільше християнське свято. Цього року всі українці молитимуться за перемогу добра над злом та за мир в Україні.

Читайте також: Великодні гаївки, які має знати кожний українець.

Молитва на Великдень за мир в Україні

Боже, Творець і Отче всіх людей, ти закликаєш до себе всі народи світу. Просвіти їх, щоб серед суєти нашого часу вони дізналися про те, що може принести їм мир. Пробуди в них щире прагнення до розуміння і єдності. Допоможи їм прощати один одному те зло, яке вони завдавали і продовжують завдавати своїм ближнім, допоможи їм співпрацювати в справі миру, поважаючи права кожної людини в злагоді з твоєю волею. Очисти їх серця від усякої образи і ненависті. Збережи всі народи від гордині, егоїзму і міжнаціональної ворожнечі.

Благослови, Боже, тих, хто присвячує себе великій справі творіння світу. Благослови нашу Батьківщину Україну, перемогу над ворогом, щасливу долю та щастя їй дай. Премилостивий Господи, всім, хто звертається до Тебе з молитвою, дай милість Твою. Благаємо Тебе, Боже, за воїнів і захисників, за братів і сестер наших і за всіх тих, хто потребує Твоє милосердя і допомоги Твоєї. Нехай буде завжди благословенне Твоє святе Ім’я і нехай прийде в наші душі і на наші землі Твоє Царство справедливості, миру і злагоди. Амінь”.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.