Садіть картоплю тільки цим способом: зберете по кілька відер із куща

Садівники готуються до однієї з головних справ у новому сезоні. Як тільки грунт ґрунтовно прогріється, на ділянках садитимуть картоплю. У досвідчених городників є секрет, як досягти багатого врожаю: вони мульчують картоплю соломою.

Зробити це дуже просто. Для початку потрібно викопати звичайні лунки і в кожну з них кинути невелику жменю золи. Потім посадити насіннєві бульби і засипати землею. А зверху закласти грядки соломою шаром шість сантиметрів.

Ця хитрість дозволяє не підгортати посадки до осені. У ґрунті краще зберігається волога і майже не ростуть бур’яни. До того ж солома пріє та віддає картоплі свої поживні речовини. Тому врожай буде в кілька разів більшим за звичайний.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.

Що потрібно робити якщо гниють зав’язі на кабачках?

Садівники приділяють кабачкам підвищену увагу. Ці теплолюбні капризні рослини можуть почати чахнути будь-якої миті. Але особливо культура вразлива під час утворення зав’язей: іноді вони раптово починають гнити на кущі.

Причина неприємного явища може бути в нестачі сонця та надмірної вологості під час перепадів температур. Тоді посадки слід укривати на ніч агроволокном, а від дощу рятувати козирком із плівки. Не можна, щоб краплі води потрапляли на квіти та зав’язі.

Покладіть на ніч навколо кущів цеглу. Вдень вони нагріватимуться, а у темний час доби віддадуть це тепло кабачкам. Також для профілактики внесіть у ґрунт спеціальний розчин. Три краплі йоду слід змішати із 10 літрами води. Поливати раз в два тижні.

Вам буде цікаво: