Чим корисні скраби для обличчя і тіла з кави та цукру

Ти чула щось про скраби для обличчя і тіла з кави та цукру? Якщо ні, терміново заповнюй прогалину. Натуральні засоби для чищення на основі цукру і кави використовують багато знаменитостей, у тому числі, сімейка Кардашьян. І у світській тусовці пліткують, що вони задоволені результатом. Що це за скраби, чим вони відрізняються і який вибрати.

Кавовий скраб – шкіра любить каву

Упевнена, що ти любиш випити чашку кави, оскільки вона бадьорить, тонізує і надає сили. Але чому б не пригостити шкіру корисним продуктом. Для цього потрібно зробити кавовий скраб. Додай у перемелену каву або кавову гущу трохи косметичної олії, нанеси її на обличчя і тіло і через 10-15 хвилин змий.

У каві містяться омолоджуючі, живильні речовини, що захищають:

  • Поліфеноли – антиоксиданти. Захищають від шкідливих вільних радикалів, які запускають вікові зміни. Обличчя та тіло довше залишаються молодими;
  • Корична кислота – відбілює пігментні плями. Має сонцезахисний ефект;
  • Кофеїн та тригонеллін – природні стимулятори. Поліпшують кровообіг, тонізують судини№
  • Каротиноїди – родичі вітаміну А – живлять, захищають від сонця, мають омолоджуючу дію і навіть борються з онкологією;
  • Тригонеллін – посилює кровопостачання;
  • Стеаринові компоненти пом’якшують шкіру;
  • Хлорогена кислота – відбілює, відокремлює старі шкірні лусочки. Освітлює пігментні плями;
  • Кафеоль – речовина, що надає каві аромату. Містить більше 220 ароматичних сполук – таким букетом може похвалитися не будь-яка елітна косметика.

Кавові зерна працюють як м’який скраб – відлущують старі шкірні клітини, відкриваючи дорогу молодим. Шкіра оновлюється, живиться та отримує високий рівень захисту.

Важливо! Скраби для обличчя і тіла з кави та цукру продаються у різноманітних магазиних, тому якщо ти не маєш часу на їх приготування, то просто придбай у крамниці, якій довіряєш.

скраби для обличчя і тіла з кави та цукру
скраби для обличчя і тіла з кави та цукру

Корисні властивості кавового скрабу

Кавова процедура оновлює шкіру без помітного лущення. Зникають пігментні плями. Корична кислота, що міститься в каві, захищає від сонця, тому темні ділянки більше не з’являться. Виникає антиоксидантний ефект – регулярне застосування кавового скрабу гальмує вікові процеси.

Речовини, що містяться в каві, посилюють рух крові та лімфи. Після процедури йде зайва рідина із шлаками. Проходять набряки, обличчя та тіло виглядають свіжішими. Процедура має антицелюлітну дію. Кофеїн та тригонеллін прискорюють обмінні процеси. Жирові скупчення руйнуються та виводяться з організму.

Кавова процедура залишає приємний аромат. Після неї шкіра приємно пахне.

Щоб корисна дія кави стала помітною, роби такі процедури 1-2 рази на тиждень. Погодься що пакет меленої кави дешевше за будь-який скраб, а користь від нього очевидна. Ти можеш купити промислові кавові засоби, до яких додані м’ята, кокос, евкаліпт, інші рослинні компоненти. Їх випускають різні косметичні бренди, тому вибір великий.

Показання для використання кавового скрабу:

  • Неестетичний вигляд шкіри – вугрі, пігментні плями, сліди від прищів;
  • Сірий, жовтий колір обличчя;
  • Запальні процеси, зморшки, підвищене виділення шкірного сала;
  • Бажання «підживити» шкіру та довше зберегти її молодість.

Кавовий скраб не застосовують при відкритих ранах та подряпинах, оскільки він, проникаючи всередину шкіри, створює ефект татуювання. З обмеженням застосовують такий метод при куперозі – розширених судинах, оскільки скрабування викликати загострення захворювання.

Підписуйся на нас тепер і на Google news.

Цукровий скраб – коли цукор корисний

Ти здивуєшся, але цукор, який псує фігуру та зуби, може бути корисним. Тільки його потрібно використовувати не внутрішньо, а зовнішньо у вигляді скрабу. Солодкі крупинки розчищають пори, прибирають волоски, що вросли, відлущують старі клітини. Вони роблять це настільки м’яко, що процедуру проводять навіть на губах.

Сахароза – речовина, з якої складається цукор, є джерелом гліколевої кислоти. Десь уже чула таке слово? Не дивно, адже вона застосовується у косметології для пілінгів. Солодкі частинки м’яко знімають верхній шар шкіри, не викликаючи запалення, почервоніння, сверблячки та печіння. Цукрову процедуру добре робити перед депіляцією. Після неї вийдуть назовні волоски, що сховалися всередині шкіри, і їх можна буде видалити.

Солодкі крупинки розчищають пори, покращують кровообіг, прибирають набряки. Сахароза живить клітини, що відповідають за омолодження та відновлення шкіри. Цукор – природний продукт, тому не викликає алергії. І вишенька на торті – ціна. Жоден засіб для догляду не коштує так дешево.

Зробити такий скраб просто – достатньо розмішати цукор із олією. Потім його потрібно нанести на шкіру, розтерти, залишити на 15 хвилин і змити. Для очищення, живлення та зволоження шкіри використовується промисловий емульгований скраб, в який, крім солодкої основи, входять олії, поживні та доглядаючі компоненти. Такі косметичні продукти випускаються багатьма брендами.

скраби для обличчя і тіла з кави та цукру
скраби для обличчя і тіла з кави та цукру

Показання для використання цукрового скрабу:

  • Неестетичний зовнішній вигляд шкіри – запалення, білі вугри – просянки, підвищена сальність, набряклість;
  • Розтяжки, що залишилися після вагітності та різкого скидання ваги;
  • Підготовка до депіляції;
  • Врослі волоски;
  • Бажання покращити зовнішній вигляд обличчя та тіла.

Вже після першої процедури шкіра стане гладкою, приємною, зникне сальний блиск, зникнуть запалені ділянки. Але для досягнення видимого ефекту скраб потрібно використовувати один-два рази на тиждень.

Цукровий догляд не застосовують біля очей, при розширених капілярах-куперозі. Він протипоказаний при гнійних прищах, оскільки солодке середовище сприяє розмноженню мікроорганізмів.

Скраби для обличчя і тіла з кави та цукру: які краще обирати

Не знаєш, який із двох варіантів вибрати. Справді, вони обоє чудово працюють і займають свою нішу у косметології. Тому вибір залежить від мети, якої ти прагнеш досягти:

  • Щоб тонізувати шкіру, надавши їй приємного аромату, застосовуй кавовий скраб. Завдяки різноманітності ароматичних і бадьорих речовин цей варіант – поза конкуренцією;
  • Для боротьби з пігментацією теж переважно застосовувати каву, багату відбілюючими компонентами і дає захист від сонця;
  • Для підготовки до депіляції, боротьби з волосками, що вросли, глибокого очищення краще використовувати цукор;
  • Для губ застосовують цукрову пудру, яка працює м’якше;
  • Для постійного догляду за шкірою можна використовувати обидва варіанти, які можна поєднувати один з одним. Змішай у рівних пропорціях каву з цукром, додавши трохи олії і домашній засіб готовий. Якщо замінити масло вершками, шкіра стане м’якшою.

Тому виділити один із двох скрабів не можна. Обидва варіанти хороші у тій чи іншій ситуації. Регулярний цукрово-кавовий догляд зроблять обличчя і тіло рівним, гладким, позбавлять зморшок, розтяжок, пігментних плям. Недаремно цукрові кавові процедури знаходяться на піку популярності.

Скраби для обличчя і тіла з кави та цукру стають все популярнішими, адже ефект очевидний, але перед використанням такого скрабу почитай про всі протипоказання.

Вам буде цікаво: Як правильно користуватися скрабом для тіла?