В Чехії матері школяра загрожує тюрма через прогули сина

Ще одній матері в Чехії загрожує тюрма через шкільні прогули сина.

Мешканці чеського міста Угерське-Градіште загрожує до п’яти років ув’язнення через шкільні прогули її неповнолітнього сина. З вересня 2019-го до квітня 2023 року він без поважної причини пропустив 728 уроків. Про це у прес-релізі у п’ятницю повідомила прес-служба поліції, передає “Це моя Україна“.

За даними правоохоронців, 48-річна одинока мати не подбала про те, щоб її син регулярно відвідував школу.

«Вона не контролювала його підготовку до занять і не дотримувалася умов шанобливого звільнення від уроків. Тим самим вона поставила під загрозу виховання та освіту дитини», – заявив представник поліції Радомир Шишка.

Такий значний покарання обумовлений тим, що раніше жінка вже була судима за аналогічний злочин. Водночас поліція розслідує аналогічний випадок із околиць міста Угерське-Градіште. Там 30-річна мати та 45-річний батько нічого не усвідомили зі свого колишнього покарання та знову підозрюються у створенні загрози вихованню своєї неповнолітньої доньки.

«Дівчинка пропустила загалом 262 навчальні години протягом 2020/2021 та 2021/2022 навчальних років. Її батькам також загрожує до п’яти років ув’язнення» – додав Радомир Шишка.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.

Кому загрожує тюрма за прогул уроків в Чехії

Зазначимо, у Чехії шкільна освіта є обов’язковою – за неявку дітей без поважної причини відповідальність несуть батьки, зокрема кримінальну. Так недавно Крайовий суд у Брно засудив матір до восьми місяців в’язниці за шкільні прогули трьох її дітей.

Читайте також: 5-річний чех приніс до посольства України в Празі всі свої заощадження.