Осколок 3 см зупинився біля серця: у Львові лікарі стали хресними для 16-річного юнака з Бахмута, якого врятували

У Львові лікарі медики стали хресними батьками для 16-річного Микити з Бахмута, який дивом вижив.

Яу повідомляють у Першому медичному об’єднанні Львова, 16-річний Микита з Бахмута, який ледь не загинув під час обстрілів у рідному місті, прийняв хрещення у Львові, де йому врятували життя.

Два місяці тому, юнака з трисантиметровим уламком від снаряду біля серця доправили до Першого медоб’єднання Львова. У важкому стані. Везли понад тисячу кілометрів через усю країну. У день обстрілу загинув племінник Микити. Було поранено двоюрідного брата. У тіло ж самого Микити потрапило шість уламків. Один із них – зупинився просто біля серця. Наші дитячі хірурги Лікарні Святого Миколая, які оперували підлітка, кажуть: цей хлопець народився у бронежилеті. Нині Микита проходить реабілітацію і понад усе мріє повернутися додому – в Бахмут.

Юнак розуміє, що дивом вижив. «Якась невидима сила рятувала мене весь цей час», – каже Микита. Після всього пережитого хлопець разом з мамою Тетяною вирішив прийняти хрещення тут у Львові, у лікарні, де йому і врятували життя. Таїнство відбулося у каплиці Дитячої Лікарні Святого Миколая. Його провів отець Олександр. Хресними батьками для мами із сином стали лікарі.

Читайте також, Батьки загинули від російського снаряду: поліцейські врятували з палаючого Бахмута 8-річного хлопчика.