У Чехії зупинили українця із повною машиною цигарок: чоловік дав дивне пояснення

Співробітники митного управління Чехії в рамках пересічної дорожньої перевірки зупинили на автомагістралі D1 легковий автомобіль Lexus з українськими номерами. Усередині салону вони виявили 3060 пачок цигарок марок Rothmans, Marlboro та L&M. Тютюнова продукція не мала чеської акцизної марки, а була позначена акцизом України.

Інцидент стався в ніч проти 13 квітня в Середньочеському краї. Машина рухалася у напрямку Праги. За кермом сидів громадянин України 1991 року народження. Відразу після зупинки на запитання митників перевозить він алкоголь, тютюнові вироби чи інші товари, які підлягають декларуванню, чоловік відповів, що нічого не перевозить.

Раніше ми писали: В Чехії матері школяра загрожує тюрма через прогули сина.

“Цигарки знайшов на дорозі в Чехії”

Однак подальший огляд салону показав протилежне. Цигарки лежали у чорних пакетах на задньому сидінні та у багажнику автомобіля. Водій пояснив ситуацію тим, що їде із Брно до Праги, а жодних документів на цигарки не має тому, що просто знайшов їх дорогою.

Якби затриману партію сигарет було продано за ринковою вартістю, державна скарбниця Чехії не дорахувалася б 220 тис. крон акцизного податку. Тепер цю суму як штраф доведеться заплатити водієві, тоді як самі цигарки будуть знищені.Чоловіка також оштрафували на 5000 крон за їзду платною ділянкою автомагістралі без віньєтки. Крім того, митники склали протокол про наявність ознак кримінального злочину та передали його для подальшого розгляду до Головного митного управління. Якщо справа отримає хід, на чоловіка чекатиме суд.

Фото з місця затримання:

Чехії

Чехії

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.