Як розвинути в собі дар ясновидення: 2 способи, які реально працюють

Багато хто вважає ясновидення міфом чи вродженим даром. Однак здатність бачити і чути те, що недоступне іншим, має кожен з народження. Розвинути інтуїцію під силу у будь-якому віці.

Що допоможе розбудити шосте почуття та налагодити контакт із несвідомим? Розповідає Данило Іващенко, енергопрактик та автор методу оздоровлення організму на трьох рівнях.

Інтуїції є цілком розумне наукове пояснення. Це унікальна здатність людини швидко отримувати інформацію про світ без допомоги органів чуття. Внутрішнє чуття підказує, як вчинити у тій чи іншій ситуації, не витрачаючи зайві ресурси на обмірковування, та працює «на автопілоті». Хоча суспільство привчило нас спиратися на логіку, не звертаючи уваги на справжні бажання та почуття, інтуїція найчастіше працює набагато краще за раціональне мислення. (Читайте також, Як розвинути креативні здібності у дітей?).

Вчені впевнені, що розвинене чуття може допомогти ухвалити вірне рішення, про яке не доведеться шкодувати. Наприклад, ті, хто при купівлі житла керувався інтуїцією, задоволені частіше за тих, хто користувався раціональними методами прийняття рішень. Якщо навчитися довіряти внутрішньому голосу, можна опинятися в потрібний час у потрібному місці, відразу розпізнавати брехню, маніпуляції і навіть відчувати небезпеку, що насувається.

Люди з сильною інтуїцією рідше потрапляють в ДТП і менш схильні до фізичних травм, частіше укладають успішні угоди. Зрештою, шосте почуття допомагає розкривати творчий початок, адже наш внутрішній компас активізується там, де логіка не працює.

Багато хто пов’язує інтуїцію з містикою, але це не так. Шосте почуття складається із цілком конкретних якостей нашої психіки. Одне з них — гарна спостережливість та життєвий досвід. Коли не вистачає даних про ситуацію для логічного рішення, мозок обробляє та аналізує минулий досвід людини та предків, накопичені знання. Це відбувається дуже швидко і здебільшого не усвідомлюється нами.

ясновидення

Якою буває інтуїція

Є два типи інтуїції — кожен із них пов’язаний із свідомим та несвідомим усередині нас.

1. Генетична пам’ять роду

Це інформація, яка закладена в геномі людини та передається від покоління до покоління. Вона «записана» у спинному мозку, прямо як на жорсткому диску, і поєднує багатовіковий досвід минулих поколінь: внутрішні якості, таланти, перемоги та поразки, трагедії предків.

Наприклад, імпульсивність, розвинені лідерські якості чи комунікабельність. Також генетична пам’ять визначає, чи буде людина схильна до музики або ж до точних наук, і впливає на те, який життєвий шлях вона вибере.

2. Інформаційне поле Землі

Вперше теорію про те, що навколо Землі існує простір, який зберігає у собі всі думки та знання людства, висунув вчений Володимир Вернадський у 1926 році. Гіпотезу перевірив дослідницьким шляхом фізіотерапевт Семен Кірліан. У 1948 році він отримав патент на технологію високочастотної фотографії і довів, що будь-який об’єкт природи світиться, а отже, випромінює енергію.

У свою чергу, організм людини діє як потужний електромагнітний випромінювач, який постійно випускає певні частоти. Саме через них люди одержують інформацію з поля. Наприклад, так яснвидящі дізнаються дати початку війн та глобальних подій, а вчені — роблять випереджаючий час відкриття. Такий тип інтуїції можна натренувати самостійно.

Дар ясновидення

Як розвинути інтуїцію

Кожна людина має шосте чуття, адже ми отримуємо його ще при народженні. Особливо гостро відчувають навколишній світ діти, адже в них поки що немає нав’язаних стереотипів мислення. Тим не менш, згодом заклики батьків та суспільства «думати головою» та спиратися на логіку заглушають дитячу здатність чути внутрішній голос. З цього моменту він не те щоб замовкає, просто ми перестаємо його слухати.

Дорослі, ми приймаємо рішення лише за допомогою раціональних методів, а це блокує розвиток інтуїції. Логіка не дозволяє довіряти передчуттям та користуватися «підказками» внутрішнього голосу. Тому для того, щоб розвинути чуття, важливо на якийсь час відмовитися від свідомих рішень і навчитися слухати себе.

Наприклад, якщо на думку спадає ідея, не потрібно довго зіставляти плюси та мінуси, а відразу втілювати задумане. Не важливо, про що саме йдеться: подорожі, зміну роботи чи просто бажання вирушити на прогулянку. Дійте за відчуттями – це допоможе посилити внутрішнє чуття і налагодити контакт із самими собою.

Пробудити інтуїцію можна і за рахунок духовних практик: медитацій, дихальних технік та візуалізацій. Важливо тренуватись регулярно. Нижче дві простих і ефективних практики для розвитку та посилення шостого почуття.

дар ясновидення

1. “Візуалізація”

Практика розширює межі фантазії та вчить встановлювати контакт з емоціями, що виникають у процесі образами, запахами, фізичними відчуттями та звуками.

Перед початком займіть комфортне положення та розслабтеся. Зробіть глибокий вдих через тім’я, потім повільний видих через «третє око» (приблизно посередині чола). З кожним вдихом та видихом уявляйте в деталях, як енергія протікає всередині та навколо вас, входячи в тіло та виходячи з нього. Повторіть 3-4 рази.

2. “Молитва для підвищення вібрацій”

У кожній культурі є свої молитви та мантри — наприклад, індуїстські та ведійські традиції відповідає сакральний звук ॐ) або Аум, який створює особливі вібрації, співзвучні вібраціям Всесвіту.

Православна молитва також створює вібрації, гармонійні простору. Читати молитву треба не менше 9 разів на день: «Царю Небесний, Утішителю, Душі істини, Що скрізь ти є і все наповняєш, Скарбів Діви і життя Подателю, прийди і всілися в нас, і очисти ни від всякої скверни, і спаси, Благи, душі наші…».

Багато хто хоче мати дар ясновидення і мати сильну інтуїцію, але вважають, що це доступно лише обраним. Однак інтуїція — це не надздібність, а навичка, яку можна розвинути. Натреноване чуття допоможе звертати увагу на почуття, бажання та сигнали тіла. Ви частіше помічатимете знаки від Всесвіту, краще розбиратися в людях і уникати неприємних ситуацій. Якщо регулярно прислухатися до себе та виконувати практики, тоді шосте почуття стане вашим духовним компасом, подарує нові можливості та вбереже від негараздів.