Чому кіт топчиться на вас лапками: 3 причини, які здивують не на жарт

Масаж по-котячому — багато хто його сприймає як доказ любові вихованця. Але не все так однозначно.

Господарі кішок і котиків часто бачать, як їхні домашні улюбленці попчаться лапками на них, легенько примуркуючи. Тварина застрибує на живіт або груди, тупцяє передніми лапами, злегка випускаючи при цьому пазурі, і активно муркоче. (Читайте також, Завдяки Брітні Спірс кіт Степан з України став світовою зіркою: деталі та фото).

Незважаючи на те, що такий «масаж по-котячому» може бути не завжди приємний людині, одягненій у легкі речі, не варто проганяти хвостатого вихованця: таким чином він висловлює людині симпатію та довіру. Але справа не лише у прихильності. Коли кішка тупцяє на людині, вона робить це…

…з медичною метою

З давніх-давен відомо, що кішки — відмінні лікарі. Якимось незбагненним традиційній медицині способом вони примудряються розпізнавати нездужання людини і «лікують» її, укладаючись спати на хворому місці, вилизуючи шкіру або «масуючи» певну область.

Вірять у лікувальні властивості подібного масажу не всі, проте існує безліч свідчень того, що подібним чином тварина дійсно полегшує стан людини або вказує на існуючу, але поки що не виявлену зовні проблему.

Також було дуже багато випадків, коли домашні улюбленці розпізнавали серйозне захворювання у господаря раніше, ніж лікарі? Доприкладу, кішка на прізвисько Міссі, отримала навіть медаль  за те, що буквально заставила господиню піти до лікаря.

лапками

В кінцевому випадку у жінки виявили рак грудей, тільки за вдяки тому, що жінка прийшна на ранньому етапі – його вдалося вилікувати.

…щоб показати, хто кому господар

Втім, враховуючи власницькі замашки «ідеальних істот», багато хто з яких вважає двоногих зовсім не господарями, а скоріше обслуговуючим персоналом, можна припустити й інший сенс дійства «кішка тупцяє передніми лапами».

Справа в тому, що на подушечках лап є мікрозалози, що виділяють пахучу речовину. Люди не можуть відчути цього запаху, однак коти чують його чудово.

кішка

Цей запах на господарі недвозначно говорить: «Моє!», що дозволяє хвостатим красеням не турбуватися про втрату цінної власності та краще відчувати свою значущість.

…бо любить вас

Навіть якщо не брати до уваги теорії про лікувальні властивості кішок та їх прагнення мітити територію, любителі задаватися питанням, чому кішка тупцяє, можуть не сумніватися: це у будь-якому випадку знак приязні, довіри. Ніколи кіт не піде добровільно на руки до людини, яка їй не подобається, викликає відторгнення або лякає.

Так що, якщо ваш вихованець або вусатий мешканець квартири, куди ви зайшли в гості або у справах, влаштувався на грудях і з бурчанням вминає вас лапами, радійте: ви йому подобаєтеся однозначно!

До речі, симпатію коти можуть виражати не тільки людині, а й місцю: так само вони втоптують майбутнє місце для сну, вибираючи для цього одяг людей, пледи чи ковдри, будь-які речі з натуральних матеріалів.

Отже, якщо кішка тупцює на куті дивана або в щойно звільненій коробці від взуття, можна не сумніватися: тут вона й має намір поспати.