Італійське місто ввело штрафи за селфі: кому і коли доведеться заплатити 275 євро?

Казково красиве італійське місто Портофіно розташований приблизно за 40 кілометрів від Генуї на узбережжі Лігурійського моря. Туристів приваблює старовинна архітектура, набережна з літніми терасами кафе та шикарні краєвиди, повідомляє “Це моя Україна“.

Якщо у вас у печінках сидять люди, які що разу зупиняються на кожному кроці, щоб зробити селфі, і ви навіть замислюєтеся над тим, щоб змінити звичний маршрут, щоб якнайменше з ними перетинатися, здається, ми знайшли місто, в яке Вам варто їхати на відпочинок.

Жителі італійського рибальського містечка Портофіно можуть багато розповісти про аматорів робити селфі. Вони бачать їх сотнями, а то й тисячами щодня. Просто тут так багато гарних місць та привабливих пам’яток, що туристам важко утриматися від самофотографування.

За словами мера Портофіно Маттео Віакава, туристів так багато, що іноді вони вишиковуються в цілі черги заради фото на згадку. Що, у свою чергу, призводить до справжнісіньких заторів на дорогах. Лише на Великдень у 2023 році до цього італійського міста приїхало сім тисяч людей, а населення самого містечка ледь перевищує 400 мешканців.

Не бажаючи далі терпіти такого стану справ, місцева влада вигадала, як охолодити запал мисливців за вражаючими фото. І запровадили новий штраф – 275 євро – для тих, хто надто довго затримується на популярних локаціях. Тепер італійське місто має стати більш комфортним для пересування.

Як повідомляє The Times of London, штраф діятиме у двох «червоних зонах».

На півночі це район між площею Мартірі дельї Оліветта та причалом Марконі, а на півдні — район між п’яцеттою та пірсом Умберто I. Усі ці місця розташовані поблизу моря, і скупчення туристів тут — звична справа. Заборона діятиме до 15 жовтня і лише у певний час: з 10:30 до 18:00.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.