Як канадець обміняв звичайну скріпку на будинок – історія, яка вас здивує

Ця ситуація свого часу вразила весь світ.

Почалося все у 2005 році. Канадський блогер Кайл Макдональд винаймав житло, але завжди мріяв про власний будинок. Однак юнак не мав такої кількості грошей, щоб його купити, тож почав грати у дитячу гру під назвою «Більше, краще». Її зміст полягав у постійному обміні речами, щоразу пропонуючи дедалі більшу.

Макдональд розмістив фотографію своєї великої червоної скріпки на американському сайті Craigslist і написав, що згоден обміняти її на будь-що. І додав, що обмінюватиметься доти, доки не отримає у результаті будинок.

Перші спроби

Вперше Кайлу вдалося обміняти скріпку на кулькову ручку. Але вона була незвичайною — у вигляді морської риби. З цього моменту, 14 липня у Ванкувері, розпочалася незвичайна історія Кайла Макдональда, яка стала відома на весь світ. (Читайте також, 7 ознак, що у вашої душі було багато минулих життів – а ви й не знали).

Буквально того ж дня чоловік обміняв кулькову ручку на саморобну дверну, виліплену з глини знайомою художницею. Річ мала форму лиця, яку Кайл назвав «Ручка-Т». Для цього блогеру довелося поїхати до Сіетлу.

скріпку

Пішло-поїхало

А потім усе закрутилось. Дверну ручку Кайл обміняв на газову плитку для кемпінгу, її на генератор, його на кег і неонову вивіску, їх на снігохід, його на квитки у подорож. Потім пішли дуже великі угоди. Справа дійшла до фургона, який Кайл обміняв вже на контракт із канадською студією звукозапису Metalworks. І ось, менш ніж через два місяці, все це обернулося можливістю на безкоштовне проживання в будинку починаючої співачки Джоді Гнант.

А далі обміни стаються ще серйознішими. Кайл отримує можливість проведення вечора у компанії рок-музиканта Еліса Купера, але обмінює його на снігову кулю з автографом музичного гурту «KISS».

Виявилось, що ця річ була рідкісним екземпляром, який оцінили колекціонери. В результаті молодому чоловіку вдалося обміняти снігову кулю на роль у фільмі голлівудського режисера Корбіна Діна Бернсена «Донна на вимогу».

обміняв скріпку

5 липня 2006 року, через рік, Кайл Макдональд обміняв її на двоповерховий будинок в Кіплінгу, Канада. Здійснити такий обмін запропонував мер міста, яке пізніше влаштувало кастинг серед мешканців, надавши одному з містян можливість знятися у фільмі.

Таким чином, за 14 обмінів Кайл Макдональд отримав двоповерховий будинок площею 102 квадратні метри з трьома спальнями. Будівля не нова — вона була збудована у 1920 році, але збереглася у відмінному стані.

Кайл запросив усіх учасників обміну на своє новосілля і розповів свою історію, яка подарувала канадському блогеру популярність.