Вони нікому не сподобаються: конструктори, ляльки та ще 5 безкорисних подарунків дітям

Цьому не зрадіють ні дітлахи, ні їхні батьки — тільки гроші даремно витратите.

У багатьох батьків у квартирі є важкі пакети з іграшками, яких дитина навіть не торкається. Багато з них родичі надарили на день народження або інші свята, з деякими помилилися і ви самі. Ми вирішили представити список презентів, які зовсім не варто дарувати дітям, щоб не завдавати клопоту їхнім батькам.

Одяг

Ні! Тільки не одяг. Будь ласка! Особливо цим грішать бабусі та інші близькі родичі. Жодних кофтинок, штанців, шапочок, курточок та взуття.

По-перше, у всіх різний смак: хтось віддає перевагу мінімалізму і непритомніє від рюшок і страз, комусь вилиці зводить від простих однотонних комбезів з малесеньким бантиком на боці. (Читайте також, 5 ідеальних подарунків молодятам, які починають спільне життя).

По-друге, навіть мами іноді можуть помилитися з розміром. В одних виробників така розмірна сітка, других зовсім інша. Так що навіть знаючи параметри, дуже легко помилитися з вибором.

По-третє, цього самого одягу у багатьох батьків зібралися шафи та коробки, ще одна майка зі смішним принтом буде не просто зайвою, а катастрофічно зайвою.

Вбрання можна дарувати лише в одному випадку: якщо вас про це попросили, надіслали посилання на сайт з розміром та конкретним кольором.

Ляльки

Якщо ви думаєте, що мама не купує доньці ляльок, ви дуже помиляєтеся. І якщо ви, приходячи в гості, не бачите десяток «ляль», що сидять на ліжку, диванах та комодах, це ще не привід думати, що їх нема. Багато з них може бути просто приховані від сторонніх очей.

Повірте, тільки мати в курсі, чим грає її дитина. Найкраще уточнити цю інформацію, перш ніж купувати конкретну річ.

Конструктори

Віримо, що є шалені шанувальники відомих конструкторів. Напевно, їх чимало, якщо судити за кількістю замовлень та шаленими цінниками. Але хто сказав, що конструктори люблять усі? Припускаємо, що один із сотні дітей щиро та зацікавлено буде збирати човен чи потяг.

Для інших це іграшка на один раз: зібрати, розібрати і розкидати деталі по всій квартирі. А потім мами, навкарачках, збиратимуть це все в коробки, сортуватимуть за моделями, знаходитимуть гострі кубики в ліжку, наступатимуть на них уночі дорогою до туалету. (Читайте також, 11 найбезглуздіших компліментів від чоловіків, які дратують кожну жінку — а вам таке казали?).

До того ж лише одна втрачена деталь перетворює конструктор на набір пластикового мотлоху, оскільки корабель без якоїсь центральної кульки просто не збереться.

Мені здається, мірилом марності тієї чи іншої іграшки може виступати відомий сайт безкоштовних оголошень: чим більше там товару у відмінному та ідеальному стані, тим він марніший. Спойлер: конструктори у топі.

Книжки

Чомусь більшість дарувальників йдуть за принципом: «З дитячою класикою помилитися неможливо». Класика – це “Курочка Ряба“, “Ріпка”, “Попелюшка”, і т.д. Але їх зазвичай у батьків – вистачає. Вони й самі купують таку літературу, тому можна просто не вгадати.

Друга проблема книжок — їхня якість. Часто друкарні грішать роботою на «відмахнись». Деякі шедеври всерйоз не варто читати дітям.

Іграшки зі звуком

Для тих, хто їх дарує, у пеклі є окремий спеціальний казан. Який не просто кип’ятить олію, в якій варяться грішники, а ще й музику грає. Одну і ту ж мелодію, пекельно голосно, по колу без кінця.

Дитячий синтезатор, машинка, що співає, та інші дива — через півгодини ігор з ними у батьків голова розпухає так, що не влазить у двері. Доводиться звідусіль тишком-нишком витягувати батарейки, а потім робити обличчя «не розумію, чому не грає, втомилася, напевно».

М’які іграшки

Це справжні пилозбірники, які буквально через декілька днів можуть вирушити до скриньки для прання. Про них дитина рідко згадуватиме, якщо взагалі згадає. А прати, просушувати і упорядковувати ці речі доведеться батькам.

Машинки

На радіокеруванні та величезні самоскиди. Моделі спортивних машин та щенячі патрульовози. Давайте включимо це все до чорного списку подарунків. Чому? Бо батьки точно купили потрібну машинку своїй дитині. А ваша буде або ще однією, або зайвою, або непотрібною.

Єдиний виняток – вас заздалегідь попросили саме про машинку, причому саме ось про цю.

Правильні подарунки

Даруйте повітряні кулі – їх можна здувати, надувати, знову здувати, компактно складувати, і вони завжди радуватимуть дітей.

Даруйте сертифікати до магазинів, батьки самі вирішать, на що витратити. Тільки вибирайте місця з великим асортиментом, де є і одяг, і їжа, і іграшки, і засоби догляду, і коляски, і санки.

Даруйте банально гроші, на них завжди можна купити те, що дійсно потрібно дитині. Або просто квіти для мами. Це завжди приємно.