Фруктово-білкова дієта: 5 кг за 5 днів

Фруктово-білкова дієта обіцяє зменшення вашу вагу до 5 кг за 5 днів. Звучить привабливо, чи не так? Дотримуючись цієї дієти, ви не знемагатимете від почуття голоду і не завдасте шкоди здоров’ю, як при інших експрес-дієтах.

Як працює фруктово-білкова дієта

Дотримуючись фруктово-білкової дієти, слід їсти лише білкову їжу, чергуючи її з фруктами. Їжа, що містить жири та вуглеводи, виключається з раціону на весь час дієти. Тому навіть жодних соусів та приправ (не кажучи вже про гарніри) додавати у страву з білкових продуктів не можна. Навіть кількість солі потрібно звести до мінімуму. (Читайте також, Дієта при хворобі печінки: поради та заборони).

Будується харчування в такий спосіб. За один прийом білкової їжі ви з’їдаєте не більше 200 г білка і один-два фрукти за наступний прийом їжі. При цьому обов’язково пийте на день два літри води. Головне правило фруктово-білкової дієти: їсти білки і фрукти треба в різні прийоми їжі. Наприклад, на сніданок білок, на обід фрукти. І потім знову протеїнові продукти – на вечерю, не додаючи жодних вуглеводних продуктів на гарнір, та жодного хліба.

У фруктово-білкову дієту закладено принцип роздільного харчування та обмеження споживання високовуглеводної їжі. Що і призводить до схуднення. Але саме тому, що їжа має бути низьковуглеводною, фрукти можна їсти не всі. Наприклад, суворо заборонено сухофрукти, банани, виноград. Ще одне важливе правило у фруктово-білковій дієті – це прийом їжі через кожні дві з половиною години. Таким чином, ви будете їсти в день 6 разів, але обов’язково — невеликими порціями.

Які продукти вибрати?

Для меню ви можете брати такі білкові продукти: сир не жирний, яйця, м’ясо, рибу, курячі грудки, приготовані на пару, без оливкової та іншої олії, нежирні сири. З фруктів їжте яблука, цитрусові, ананас, ківі. Але в жодному разі не починайте харчуватися солодкими фруктами. Виключіть з раціону абрикоси, груші, хурму. Під час фруктово-білкової дієти пийте мінеральну воду, чай та трав’яні настої без додавання цукру. Виключіть каву та газовані солодкі напої, лимонади, соки, алкоголь.

Під час фруктово-білкової дієти розпочинайте свій день зі склянки води. Вона запустить процес очищення шлунково-кишкового тракту. Сніданок у фруктово-білковій дієті – головний прийом їжі, тому снідайте білковими продуктами. Якщо ви відчуваєте голод і не можете чекати дві з половиною години до наступного прийому їжі, то з’їжте ще фрукт. Почуття голоду терпіти не треба. (Читайте також, Ефективна та корисна гречана дієта з кефіром: ви будете здивовані).

Переваги фруктово-білкової дієти

Такі фрукти, як апельсин та ананас сприяють виведенню токсинів з організму, плюс ви отримуєте вітаміни у натуральному вигляді, крім того вам не треба вживати харчові добавки, щоб компенсувати нестачу клітковини.

Клітковина, на яку багаті яблука та цитрусові, сприятливо впливає на шкіру, зменшує проблему целюліту і добре впливає на колір обличчя.

Це проста, та смачна дієта, в якій не потрібно планувати складний раціон та підраховувати калорії.

До прикладу, якщо ви хочете швидко втратити від 3 до 5 кілограмів, перед літом – ця дієта саме для вас. Її добре поєднувати із простими фізичними вправами, щоб запустити метаболізм. Наприклад, робіть 20 присідань на день, качайте прес 30 разів вранці. А також додайте піші прогулянки хоча б 30 хвилин на день. І ви побачите швидкий та позитивний результат у вигляді втрати зайвих кілограм.

Фруктово-білкова дієта легко переноситься організмом, ви не відчуватимете почуття голоду. Але дієта не підходить людям, які страждають захворюваннями шлунка або кишечника. А також тим, хто має алергію на цитрусові.

Приблизне меню фруктово-білкової дієти

  • Перший прийом їжі після того, як ви прокинулися: 2 варені яйця.
  • Через дві години та тридцять хвилин: грейпфрут 1 шт.
  • Ще за дві з половиною години: м’ясо варене 200 г.
  • Ще через дві з половиною години: яблука 2 шт.
  • Через дві з половиною години: риба на пару 200 г.
  • Через дві з половиною години апельсин 1 шт.

Таким чином ви харчуєтеся на день 6 разів, невеликими порціями через кожні дві з половиною години.

Якщо ви хочете схуднути більше ніж на 3-5 кг, ви можете проводити такі п’ятиденні цикли, роблячи між ними перерву на два тижні. Або збільшити один цикл до 10 днів, але не більше. Перш ніж сісти на фруктово-білкову дієту, пройдіть консультацію у лікаря, щоб унеможливити захворювання шлунково-кишкового тракту. Ця дієта однозначно протипоказана людям з хронічними захворюваннями, вагітним і жінкам, що годують, а також підліткам і дітям.

Фото: Getty Images