Лікар попередив про небезпечну помилку під час приготування шашлику

Онколог Отіс Броулі зазначив, що споживання шашлику з обвугленою скоринкою підвищує ризик розвитку раку.

Американський онколог Отіс Броулі попередив, що поширена помилка при приготуванні шашлику підвищує ризик розвитку раку. Його думку наводить видання HuffPost. За словами лікаря, в обвугленій скоринці, яка з’являється, коли м’ясо смажать на мангалі, сковороді чи грилі, містяться небезпечні для здоров’я речовини.

“У скоринці утворюються гетероциклічні ароматичні аміни та поліциклічні ароматичні вуглеводні, які є відомими канцерогенами”, – пояснив Отіс Броулі.

При вживанні таких сполук зростає можливість захворіти на рак. Онколог додав, що обвуглена скоринка робить потенційно небезпечним будь-яке м’ясо, у тому числі рибу та курятину, які зазвичай вважаються дієтичними та кориснішими. За його словами, це не означає, що люди мають виключити із раціону шашлик. Натомість він порадив ретельно стежити за ступенем прожарювання м’яса і не допускати появи обвугленої скоринки.

Щоб приготувати смачний шашлик впершу чергу, маринувати м’ясо краще самостійно, оскільки, купуючи готовий набір для шашлику в маринаді є великий ризик купити неякісний продукт.

Читайте також: Фруктово-білкова дієта: 5 кг за 5 днів.