Прокуратура зобов’язала сільраду на Львівщині привести у готовність протирадіаційне укриття для 300 осіб

Прокурори Золочівської окружної прокуратури, зобов’язали одну з селищних рад привести у готовність протирадіаційне укриття для 300 осіб.

Рішенням суду задоволено позов прокурорів, та визнано протиправною бездіяльність балансоутримувача (Ред. селещну раду) та зобов’язано привести захисну споруду цивільного захисту в належний технічний стан і готовність до використання за призначенням.

Прокурорами було встановлено, що одне з сіл Підкамінської ТГ (Золочівський район) у будівлі Народного дому має протирадіаційне укриття, а саме приміщення загальною площею майже 275 кв. м. Відповідно до технічного пасторту, у приміщенні можуть розміститись 300 людей.

Читайте також, на передовій батько накрив собою пораненого сина

укриття
Фото: Львівська обласна прокуратура

Балансоутримувачем даного протирадіаційного укриття є селищна рада. В свою чергу у прокуратурі повідомляють, що селещна рада, нехтуючи безпекою громадян, не підготувала споруду у готовий до використання стан.

Тому, прокуратура ініціювала вирішення питання у судовому порядку. Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора та задоволив позов повністю.