На Львівщині викрили професора ВНЗ, який за допомогою підроблених дипломів будував наукову кар’єру

На Львівщині правоохоронці викрили викладача ВНЗ, який за допомогою фальшивих дипломів кандидата та доктора наук будував наукову кар’єру, а також ошукав державу на кругленьку суму.

Як повідомляють у поліції Львівської області, правоохоронцям вдалось з’ясувати, що у 2009 році мешканець Львівського району, на той час якому було 45 років, для влаштування на роботу в один із ВУЗів Львівщини надав підроблений Диплом кандидата юридичних наук, який він нібито здобув у престижному столичному університеті. Після отримання посади, зловмисник регулярно отримував усі передбачені виплати.

Однак на цьому зловмисник не зупинився, і вже у 2012 році він надав керівництву вишу ще один підроблений диплом того ж самого Київського ВУЗу – Диплом доктора юридичних наук, після чого отримав вчене звання професора та підвищення по службі.

У даному виші чоловік пропрацював до 2016 року, після чого пішов працювати в інший львівський ВУЗ, де до 2022 року очолював одну з кафедр.

Правоохоронці зазначають, що від початку своєї «наукової» діяльності, на підставі підроблених дипломів, псевдо-науковець отримував вчені звання доцента та професора, наукові ступені кандидата наук та доктора наук, почесне наукове звання. При цьому йому регулярно нараховувались та виплачувались усі відповідні доплати. За ці рокизагальна сума незаконних виплат, які отримав чоловік за ці роки, становить близько 700 тисяч гривень.

Нагадуємо, У Львові від ускладнення Covid-19, помер викладач УКУ Ігор Скочиляс

“Професору” повідомленопро підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, а також ч.1 та ч. 3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованих статей передбачає максимальне покарання позбавлення волі на термін до 8 років.