Вартові галактики 3: чи варто дивитися

Marvel презентує останню частину Вартові Галактики 3. Улюблена глядачам супергеройська команда у звичному складі вже не збереться. Їхню останню забійну пригоду покажуть у фільмі «Вартові Галактики. Частина 3». Прем’єра призначена у світовому прокаті на 4 травня 2023 року, повідомляє “Це моя Україна“.

На наших очах різношерста купка ізгоїв стала справжнісінькою родиною. Герої намагаються налагодити своє життя після подій Війни. Ключовим для Вартових Галактики стала смерть Гомори та поява її альтернативної версії. Однак пригоди якщо не звуть Пітера Квілла та його хлопців за собою, то знаходять їх самі. Бурхливе минуле бойового єнота Ракети вривається у плани команди. Якщо Вартові не зможуть врятувати одного зі своїх, це означатиме їхній кінець.

Вартові Галактики 3 вважається новим розділом у П’ятій фазі кінематографічного всесвіту Marvel і стане в ньому 32-ою картиною. Як і в попередніх частинах трилогії, режисерське крісло зайняв Джеймс Ганн. Це остання його робота в рамках марвелівських кінокоміксів: 2022 року він перейшов в DC. Доля Вартових туманна не лише через відхід від справ режисера. Акторка Зої Салдана, яка зіграла Гамору, також залишає проект. Швидше за все, у майбутніх фазах на команду космічних невдах чекає повне або часткове оновлення.

Як критики оцінили фільм Вартові галактики 3

Критики, які переглянули стрічку до прем’єри, зустріли її досить тепло. На їхню думку, Ганн зумів частково зберегти «жартівливий» запал своїх попередніх фільмів. При цьому в триквелі історія героїв стає більш емоційною та серйозною, а подекуди навіть похмурою. Плюс це чи мінус – кожен глядач вирішить собі сам.

За даними Variety, у стартовий вікенд «Вартові Галактики. Частина 3» можуть зібрати близько 250-270 млн. доларів.

Із зазначеної суми $110-120 млн припаде на Північну Америку і $130-140 млн на міжнародні території, включаючи Китай. Бюджет стрічки становив 200 млн.

Критики прихильно оцінили картину: 79% на Rotten Tomatoes, 67/100 балів на Metacritic. Тому чи дивиться цей фільм, вирішувати Вам самим.

Офіційний трейлер українською можете подивитися за посиланням.

Вам буде цікаво: Стало відомо коли вийде 2 сезон “Володар перснів: Персні влади”.