З розкішних палаців у будинок площею 35 “квадратів”: як виглядало житло Ілона Маска (Фото)

Одна з найбагатших людей світу в 2020 році пообіцяв розлучитися зі своєю неймовірно дорогою нерухомістю. На той момент йому належало кілька розкішних особняків. Він завзято взявся виконувати обіцяне, виставляючи на торги будинок за будинком. Тоді громадськість дізналася подробиці про інтер’єри, в яких багатодітний батько відпочивав після трудового дня. А зараз, за офіційною інформацією, Маск живе у скромному будиночку з єдиною кімнатою, площею 35 кв. м..

Столітній особняк

Ексцентричність бізнесмена, який мріяв вирушити на Марс, відома у всьому світі. Його заяви та прийняті ним рішення неодноразово викликали суперечки. Маска навіть називали “Остапом Бендером” наших днів, сумніваючись у реальній можливості реалізувати його проекти. Але вже кілька років поспіль – Маск у першій трійці найбагатших людей світу. Хоча, досягнувши такого становища, уродженець Південної Африки почав жити скромніше: скоротив витрати і позбувся дорогої нерухомості. За 30 мільйонів доларів він продав сторічний особняк.

будинки
Фото: CA ZILLOW

Майже 5 тисяч квадратних метрів, величезний гараж, 10 спалень та ванних кімнат – це особняк знаходиться поряд зі штаб-квартирами його провідних компаній (які тепер змінили прописку). Стверджують, що колись цим розкішним будинком володів Крістіан де Гінь IV, а збудований він був у 1912 році предками аристократа.

Домоволодіння відрізняє шик – бальна зала, парадна їдальня та кухня, розрахована на команду кухарів. А інтер’єри нагадують старовинні британські особняки: академічний живопис на стінах, шикарні кришталеві люстри, масивні каміни, холи з консолями та китайськими вазами, виставлена у вітринах колекція порцеляни. Ділянка займає 19 гектар, де можна прогулятися біля власного каньйону та помилуватися видом на затоку.

Будинок

Будинок-бумеранг

Одноповерховий будинок – перлина колекції мільярдера. Будівля збудована у формі бумерангу, що можна побачити згори, а з землі вона схожа на якусь космічну станцію. У порівнянні з іншими шикарними особняками власника Twitter, цей «скромний» по метражу. Усього якихось 914 квадратів. Будинок Маск придбав у 2014 році, заплативши трохи менше 3,7 мільйонів доларів.

будинок

Вікна від підлоги до стелі, приватний басейн. В одному з крил розташовується відкрита зона, що об’єднала вітальню і їдальню. У протилежному крилі спальні та ванні кімнати спроектовані так, щоб вікно кожної з них виходило в сад, який оточує особняк по периметру. Житло оснащене системою розумний будинок, керувати функціями якого, як, наприклад, підігрів басейну можна з телефону. Простий інтер’єр і маса відкритого простору – це відрізняє будинок від іншої нерухомості мільярдера. Продав він його лише за 4,5 мільйона, повідомляють ЗМІ. Але скромні інтер’єри не завжди були Маску до смаку.

Особняк у стилі Джеймса Бонда

Сонячна каліфорнія була улюбленим місцем Ілона, він володів нерухомістю розкиданою по всьому Лос-Анджелесу. Довгий час разом із першою дружиною та п’ятьма дітьми вони проживали у великій, але орендованій квартирі. Вона ж і стала першою в серії масштабних покупок, які стали надбанням громадськості.

Натомість наступною покупкою став особняк вартістю 17 мільйонів доларів, площею майже 2 тисячі квадратних метрів. Колоніальний маєток у французькому стилі з білою ліпниною Маск купив у 2012, після трьох років його оренди. У будинку є п’ять гаражів, власний спа-салон, кімнати для гостей. Родзинка – двоповерхова бібліотека.

будинок

«Будинок із сімома спальнями та 13 ванними кімнатами. Красива цегляна кладка покриває стелю кухні. У внутрішньому дворі є великий тенісний корт, басейн і чудовий краєвид на висококласний заміський клуб Bel-Air. У резиденції також є винний погріб та тренажерний зал. Планування цього особняка дуже нагадує класичний фільм про Джеймса Бонда “Діаманти назавжди!”», – стверджує видання Squareyards.

До речі, вид із класичного особняка відкривався і на сусідній маєток, який мільярдер вирішив прикупити, щоб милуватися красою місцевості – це будинок Джина Вайлдера.

Дім Джина Уайлдера

Актор Джин Вайлдер зіграв ексцентричного власника шоколадної фабрики – Віллі Вонка у 1971 році. Маєток артист придбав у 1976 році та прожив там 30 років. Він є елегантною сумішшю ранчо і гостьового котеджу. Одноповерхова будівля витримана в стилі кантрі і нагадує типове американське житло, тільки більший розмір – майже 300 квадратних метрів.

будинок

Придбання Маск використовував як приватну школу, названу AdAstra (що перекладається з латини як «до зірок»), для своїх дітей та обраних дітей персоналу компаній Space X та Tesla. Але незабаром почав використовувати будинок для проведення галасливих вечірок.

Коли співзасновник компанії Tesla оголосив у соціальних мережах, що має намір розлучитися з будинком, із пропозицією про покупку до нього прийшов Джордан Уокер-Перлман – племінник Джина Уайлдера. Домовись про продаж нерухомості за сім мільйонів доларів, але у покупця таких грошей не виявилося, тому Маск надав йому кредит в обмін на обіцянку зберегти будинок і не перебудовувати його.

Мінімалізм на площі 3000 квадратів

На схилі пагорба з розкішним видом на Лос-Анджелес стоїть білий будинок складного планування. Білі куби наче нанизані один на одного. А загальна площа спалень, вітальні та кабінету становить 2800 квадратних метрів. Там 6 спалень та 7 ванних кімнат. Перед будинком патіо з шезлонгами та величезний басейн. Вартість будинку оцінили у 30 мільйонів доларів.

будинок

Поруч із шикарним особняком сусідить скромний двоповерховий дерев’яний котедж із чотирма спальнями. Його Маск придбав, щоб розширити площу основного маєтку. Після покупки цього будинку пішли чутки серед мешканців елітного району, що мільярдер має намір викупити весь Bel-Air. Але натомість він повідомив про розпродаж будинків – образився на уряд штату Каліфорнія, який заборонив компанії Tesla (у Каліфорнійському місті Пало-Альто був розташований головний офіс Tesla) працювати через пов’язані з коронавірусом обмеження.

Модульний будиночок для Марсу

Розпродавши дорогу нерухомість, генеральний директор Tesla оселився в невеликому модульному будиночку площею 37 метрів квадратних. «Складаний будинок», виготовлений стартапом Boxabl, можна розібрати, перевезти та зібрати на новому місці. Це й підкупило мільярдера своєю простотою, адже він має намір подорожувати між підрозділами своїх компаній.

74bb822516bc943a5423e5b11100428a cropped 666x444

Коштує збірне житло 50 тисяч доларів. Будиночок схожий на квартиру-студію: одна велика кімната розділена на вітальню, спальню, кухню і ванну. Маленький санвузол захований за тонкими стінами. З одного боку до нього примикає кухонна раковина, варильна панель та холодильник. Обідній кутовий стіл проектувальники будинку розмістили також біля санвузла. Відсік вітальні відокремлений від спального тумбою з телевізором. Ось і весь нехитрий інтер’єр приміщення. Як багатодітний батько, а за офіційною інформацією у нього п’ятеро дітей від першої дружини і двоє народилися у стосунках зі співачкою Граїмс (Клер Буше) і є позашлюбні близнюки від стосунків з колегою, розміщуватиме в цьому будинку всіх спадкоємців, які приїхали відвідати батька – не відомо . Додаткового місця в будинку немає, хоча ЗМІ стверджують, що матері дітей Маска мають непоганий портфель нерухомості.

ced815f5 a7f523d55501b6189f57b780fe216ba8

Зараз будинок розташований у Бока Чіка, штат Техас, неподалік місця, де SpaceX виробляє ракети Starship.

Будинок можна модифікувати за допомогою різних оздоблень та конфігурацій. А меблі необхідно придбати самостійно, але важливо вписатися в характеристики, інакше щось просто не поміститься. Деталі будинку виготовлені на заводі з бетонних панелей та сталі, а процес будівництва нагадує дитячий конструктор Lego.

Виробник будинків запевняє, що це житло майбутнього. «Такий будинок можна перевозити для встановлення будь-де. Деякі ЗМІ стверджують, що Boxabl братиме участь у проектуванні житлових будинків на Марсі.