В Росії катастрофічні пожежі: у Тюменській області введено надзвичайний стан (ВІДЕО)

В Росії тривають жахливі пожежі. Найбільше їх зафіксовано на Уралі та в Сибіру. Наслідки катастрофічні – вже до тла згоріло кілька сіл. Кількість вогнищ пожеш тільки зростає.

Про це повідомляє “Це моя Україна“.

На даний момент найпотужніші пожежі фіксуються у Тюменській області. Загалом там зафіксовано величезних 12 лісових пожеж. Їхня площа — 1 179 га. За добу зафіксовано вісім нових осередків і тільки п‘ять пожеж ліквідовано на загальній площі 33,6 га.

Крім лісових пожеж у Тюменській області за останню добу сталося 70 нових ландшафтних пожеж (на площі понад 5300 га). З вогнем борються понад 1 200 осіб, 340 одиниць техніки, 5 вертольотів та літак Іл-76, застосовуються пожежні потяги та бойова техніка Мінборони РФ.

Через пожежі запроважено режим надзичайної ситуації

Губернатор Тюменської області Олександр Моор запровадив режим надзвичайної ситуації (НС) через ці величезні сильні загоряння. Режим введено у всьому регіоні.

«З урахуванням сиуації, що складається, мною прийнято рішення з сьогоднішнього дня ввести режим надзвичайної ситуації на всій території Тюменської області»,— зазначив Моор.

Він також зазначив, що в регіоні останніми днями складається дуже напружена ситуація через пожежі:

«Кожного дня ми фіксуємо нові осередки ландшафтних, лісових пожеж, все це посилюється дуже спекотною сухою погодою та сильними вітроми»,—додав губернатор Тюменської області.

Зазначимо, що недавно вогонь знищив селище Борзя у Забайкаллі, а у Свердловській області понад 100 житлових будинків згоріло у селищі Сосьва. Синоптики додають, що з підвищенням температури повітря пожежі будуть тільки посилюватися.

Відео з місця подій:

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.