У Чехії вандали хотіли познущатися з українського прапора, але щось пішло не так і вони ганебно опозорилися

Вчора, 9 травня на півдні Чехії в місті Пісек невідомі вандали зірвали прапор міста на меморіалі армії США перед місцевою школою. Зробили так, мабуть, тому, що він має ті самі кольори, що й український, тільки в протилежному порядку. Також вандали пошкодили пам’ятник зустрічі союзних армій – Червоної та Американської та вкрали чеський прапор.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначається, що в понеділок місцеві мешканці знайшли зірваний стяг міста перед місцевою школою. Ще ввечері він висів на флаштоці.

прапор
зірваний прапор міста Пісек

За словами представників мерії, ймовірно, вандали переплутали прапор міста Пісек з українським, оскільки вони дуже схожі. У стягу міста внизу синя смуга, вгорі жовта.

Крім того, стяг міста Пісек має темно-синій колір, а прапор України – світло-блакитний.

«Ми постійно відповідаємо на запитання людей, що це прапор міста Пісек, якому більше ста років», – зазначив заступник міського голови.

«Ми пояснюємо блакитну смугу як річку Отава, а золоту — золотом у річці», — пояснив Їржі Прашек, директор музею Прачень у Пісеку.

Прапор розробив краєзнавець та архівіст Август Седлачек на основі герба міста 1901 року.

У місті вважають за краще знімати прапор вночі

«Ми відремонтували прапор міста, поставили його назад, але, на жаль, увечері зняли, щоб убезпечитися, щоб подібного вандалізму не повторилося», – сказав заступник міського голови.

«Зривати стяги може прийти в голову тільки нещасним людям», – зауважив директор музею.

У річницю визволення Чехословаччини вандали у Пісеку також пошкодили пам’ятник зустрічі союзних армій – Червоної та Американської. Також вкрали чеський стяг.

«До одинадцятої години ранку, коли був захід до річниці закінчення Другої світової війни, ми встигли це відремонтувати», – сказав заступник міського голови.

Місцеві мешканці зазначають, що проросійські вандали тільки зганьбилися таким вчинок і розсмішили людей своєю тупістю. На наступний раз їх постараються зловити.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.