“Вдягли противогаз і згвалтували прямо у відділку”: суд оголосив вирок у резонансній справі

Двох колишніх поліцейських, які згвалтували жінку в дільниці в місті Кагарлик Київської області, засудили до ув’язнення.

Про це повідомляє адвокат потерпілої Олена Сотник на своїй сторінці у Facebook.

За словами Олении Сотник, 29-річний екс-оперуповноважений Сергій Сулима та 39-річний екс-начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення поліції Микола Кузів отримали по 11 років в’язниці.

При цьому Неля Погребицька, яка є потерпілою, отримає компенсацію за завдану шкоду у сумі 1 мільйон 296 тисяч гривень.

згвалтували
на фото птерпіла Неля Погребицька

Тюремний термін для Сулими та Кузіва підтвердили і в Офісі генпрокурора. Там зазначили, що прокурори в суді довели причетність підозрюваних до тортур та незаконного утримання людей.

Вдягли противогаз, кайданки і згвалтували…

Зазначається, що у травні 2020 року поліцейські застосували тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони вдягали на неї протигаз, кайданки та стріляли із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували. Того ж місяця там били та катували іншого потерпілого — для отримання зізнання.

А у січні 2020 року обвинувачувані завдали двом потерпілим тілесні ушкодження, вивозили їх у багажнику за околиці міста і катували електричним струмом. Так вони робили, щоб отримати визнавальні покази за ймовірне вчинення крадіжок. Після цього їх прикували кайданками до батареї в коридорі, де потерпілі перебували до наступного дня.

Правоохоронці встановили, що керівник відділення знав про існування такої практики, але не намагався це припинити та не повідомив про це до компетентних органів.