Буде закон: чоловіків, які незаконно виїхали з країни під час війни чекає покарання

Чоловіків, які незаконно перетнули державний кордон України під час війни – чекає покарання. Готується відповідний заканопроєкт.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв’ю РБК Україїна, що це буде спільна ініціатива парламенту та уряду.

Чиновник зазначає, що на даний час фактично немає законного механізму, який передбачає відповідальність, для осіб, які незаконно покинули територію України, і потім повернулись назад.

“На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон”, – заявив він.

Нагадуємо, на Закарпатті втопився чоловік, при спробі незаконного перетину кордону

Клименко вважає, що новий механізм притягнення до відповідальності тих хто незаконно перейшов кордон – це буде спільна ініціатива депутатів Верховної ради і Кабінету міністрів.

“Я думаю, це буде закон”, – заявив міністр .

Зі слів міністра Клименка, зараз вивчається міжнародний досвід. “Яким чином поводитись з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон”, – додав міністр.

Слід зазначити, що спроба незаконно перетнути державний кордон України – на даний час це адміністративне правопорушення. Кримінальна відповідальність можу наставати, як приклад у випадку – коли особа пред’явила підроблену довідку з метою перетнути державний кордон України.