На Львівщині чоловік взяв у друга $50 тисяч у борг, а розписку підписав чорнилами, що зникають

Мешканецб Стрийщини отримав 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна за шахрайство в особливо великому розмірі відносно свого друга, у якого він позичив 50 тисяч доларів США.

Як повідомляють у Львівській обласній прокуратурі, засуджений володів інформацією відносно того, що у товариша є заощадження і вирішив збагатитись за його рахунок, а саме ошукав знайомого на 50 тис Доларів США.

Засуджений звернувся до друга з проханням позичити йому зазначену суму на розвиток підприємства. Знайомий погодився, однак попросив товариша написати розписку. Наступного дня чоловік прийшов на зустріч із власною ручкою та наперед підготовленим чорнилом, яким і розписався у розписці.

Як зазначають правоохоронці чорнило мало властивості окислюватися під дією повітря та зникати з паперу через деякий час після використання. Розписавшись ручкою із зникаючими чорнилами, засуджений забрав 50 тис Доларів США, не маючи на меті їх повертати власнику.

Читайте також, Авторський проєкт в стилі барокко: як виглядає квартира у Львові за 1 млн. доларів (Фото)

Коли настав час повертати борг, чоловік заявив другу, що ніколи в нього грошей не позичав і відповідно, нічого повертати не буде. Після того, як потерпілий вийняв розписку, на ній він не виявив підпису обвинуваченого. Проте злагодженій роботі правоохоронців, їм вдалось довести, що чоловік ошукав знайомого злочинним шляхом.