“Мы пол ночи не спали”: в російському Сочі річка вийшла з берегів, підтоплено багато будинків

Річка Мацеста вийшла з берегів у межах міста Сочі та прилеглих районах. Це пов’язано з дуже сильними зливи. Відомо що вже до 04:00 ночі було підтопило значні прибудинкові території, офісні будівлі та водонасосну станцію. Згодом, близько 09:00 мер Сочі Олексій Копайгородський розповів, що підтоплено будинки вже на шести вулицях. Також пошкоджено газопровід та електромережі.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як повідомляють метеорологи, за тільки за першу годину випало не менше ніж 15 міліметрів опадів, а датчик рівня води в річці досяг позначки «небезпечне явище». У районі річки Мацести порушено роботу громадського транспорту через дорожні пробки. Дopoгу чepeз мicт “нoвoї” Мaцecти зaвaлилo дepeвaми. У місті вирішили тимчасово закрити пляжі “до повного відновлення погоди.

У мерії міста Сочі зазначили, що до кінця дня 14 червня у місті продовжуватимуть падати сильні дощі, очікуються зливи з грозами та град. На річках можливий підйом рівнів води вище за несприятливі позначки, а також можливий схід селів. У місті продовжує діяти штормове попередження.

Наші читачі надіслали нам відео з місця події. Як видно по кадрах відео вода затопила вже перші поверхи будівель навіть у центрі міста, а деякі машини просто “поплили”.

Пряма мова місцевої мешканки:

“Перший поверх повністю затоплений. Машин у центрі місті ціла купа потонула. Одну огорожу взагалі знесла річка, а потім понесло водою машину у невідомому напрямку. Ми пів ночі не спали. Мій стан – шок”

Повне відео з місця подій:

Раніше ми писали: “Насміхався з українців, яких затопило на Херсонщині”: росіянин якого з’їла акула напередодні смерті зробив цинічну заяву