П’ятеро молодих футболістів трагічно загинули в аварії на Коломийщині: подробиці ДТП

У трагічній ДТП загинуло одразу п’ять молодих футболістів. Усі загиблі – жителі одного села з Коломийщини, члени місцевої футбольної команди. Двоє були рідними братами. Відомо, що хлопці поверталися з турніру, але по дорозі трапилася біда.

ДТП трапилася 11 червня приблизно о 22:00. Про неї повідомили на лінію “101” о 22:13. До місця події вирушили рятувальники Коломиї та добровільної пожежної команди села Товмачик.

Удар був такої сили, що троє пасажирів та водій загинули на місці, ще один пасажир був живий, але помер дорогою до лікарні. Медики нічим не могли допомогти йому.

На Facebook-сторінці поліції Івано-Франківщини повідомили, що на момент аварії в салоні автомобіля, окрім водія, були пасажири 1990, 2003, 2004 та 2005 років народження із села Саджавка.

“Поліцейські встановили, що 31-річний водій іномарки, рухаючись з боку села Саджавка в бік Коломиї, не обрав безпечної швидкості руху та не врахував дорожні обставини. Відтак допустив зіткнення з деревом”, — зазначають правоохоронці.

Слідчі призначили інженерно-транспортну експертизу автомобіля, щоб встановити його справність.

5 молодих футболістів
фото з місця ДТП

Усі загиблі були друзями

Усі загиблі виявилися жителями одного села Саджавка, вони були друзями та учасниками місцевої футбольної команди. Найстаршому з них Василю Тороусу був 31 рік, саме він і перебував за кермом автомобіля.

“Василь був тренером, він якраз організовував хлопців на спортивні ігри. Не тільки у звичайний футбол грали, а й захоплювалися мініфутболом. У той день у них саме був турнір, вони поверталися з нього. Хлопці – спортсмени, дуже добре виховані, алкоголю не вживали. Що могло статися на темній пустій дорозі, та ще й дощ ішов, – ніхто не знає”, – розповідає місцевий мешканець.

5 молодих футболістів
фото з місця ДТП

В ДТП також загинули два брати – Назар і Тарас Тернінчуки. Тарас – наймолодший із загиблих, йому ще не виповнилося 18 років, він цього року закінчив школу. У сім’ї залишився тільки їхній молодший брат-школяр. Батьки хлопців, як і багато хто в селі, їздять на заробітки за кордон.

Ще один загиблий – Дмитро Мельник, він закінчив медичне училище та працював у лікарні. У його сім’ї залишилася молодша сестра.

П’ятий загиблий Павло Тороус працював у Коломиї на меблевій фабриці верстатником.

“Хлопці…
5 молодих хлопців…
5 молодих життів…
Велика втрата…
Дуже велика втрата…

Хай Господь Бог прийме їхні душеньки до свого Царства” – пишуть у групі “МОЛОДІЖНА РАДА САДЖАВКИ Управління культури та туризму Коломийської МР” про цю страшну аварію.

Страшне горе спіткало нашу рідну Саджавку. Не встигли ми оправитись від болю втрати нашого героя Ігоря Христана, як страшна автокатастрофа забрала знову одразу 5 молодих хлопців… Одних із кращих з поміж нашої молоді, на яку ми плекаємо стільки надій… Висловлюємо співчуття рідним та близьким всіх загиблих у цій страшній трагедії. Хай Бог дарує їм вічну пам’ять і спокій у своєму Царстві, а рідним сили, щоб пережити цей важкий час” – пише Yurii Ivanochko у групі “Саджавчани”.

Для села Саджавка ця ДТП стала величезною трагедією. На похорон молодих футболістів збиралося чимало народу, оскільки багато хто знав молодих футболістів. Ніхто не може відповісти на запитання – то що ж трапилося на дорозі, що призвело до трагедії.

Раніше ми писали: “Неприємно пахне”: у популярному ресторані відмовилися обслуговувати стареньку бабусю (ВІДЕО)