У Чехії любителі “руского міра” побили чоловіка, прийнявши його за українця: він виявився росіянином і від травм осліп

Любителі “руского міра” вкотре продемонстрували свою “миролюбність”, цього разу у столиці Чехії, місті Празі. Відомо, що п’ятеро чоловіків здійснили напад на чоловіка, якого сприйняли за українця: унаслідок жорстокого побиття він осліп на одне око.

Згодом з’ясувалося, що постраждалий насправді був росіянином.

“У Празі 5 проросійських чоловіків напали на чоловіка через те, що він українець. Його жорстоко побили, і він назавжди втратив зір на одне око Пізніше виявилося, що він насправді росіянин”, – зазначають у виданні Visegrád 24.

Про цей випадок стало 22 червня, коли подробиці побиття чоловіка розповіли представники чеської поліції, які досі розшукують зловмисників.

За даними правоохоронців, розправу над чоловіком любителі “руского міра” здійснили на вулиці Юнгманнова.

“Над з’ясуванням факту нанесення тілесних ушкоджень за національністю потерпілого працюють криміналісти відділу боротьби з екстремізмом і тероризмом поліції. Судячи зі свідчень потерпілого,  агресори вирішили, що він з України”, – сказав речник поліції Ян Данек.

За його словами, напад був дуже інтенсивним. Він призвів до незворотніх наслідків для здоров’я потерпілого: чоловік осліп на одне око.

Офіцери поліції зберегли записи з камер відеоспостереження п’яти осіб, яких нині розшукують. З центру Праги вони на таксі вирушили у напрямку Брно.

Наразі чеські правоохоронці кваліфікували побиття іноземця як хуліганство та напад. За це нападникам загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Раніше ми писали: в Чехії матері школяра загрожує тюрма через прогули сина