У Новгородці оголосили День жалоби у зв’язку з трагічною смертю трьох неповнолітніх випускниць

У Новгородці Кіровоградської області оголосили День жалоби через трагічну загибель трьох випускниць у ДТП. День жалоби оголосили в громаді сьогодні, 26 червня. 

“У зв’язку зі трагічною загибеллю у автокатастрофі поблизу Новгородки випускниць Новгородківського ліцею Діани Каналош, Наталії Дорошко і Олени Грищук, а також смертю воїна Віталія Хвесянова, 26 червня 2023 року оголошено днем жалоби.Світла пам’ять янголятам. Щирі співчуття рідним і близьким”, – йдеться у спільноті “Новгородка – це ми”.

Що відомо про ДТП

На світанку 25 червня, поблизу селище Новгородка Кіровоградської області, сталась жахлива ДТП. В автотрощі загинули троє 17-річних дівчат. Авто з сімома випускниками злетіло в кювет і кілька разів перевернулося. За кермом був п’яний поліцейський.

Новгородці
фото з місця ДТП

Житель селища Новгородка Володимир Белінський розповідає, що випускники чекали закінчення комендантської години, щоб поїхати зустріти схід сонця. Про поїздку діти домовились з чоловіком, який працює поліцейським у Новгородківському відділі поліції.

“Вони усі сіли в машину. Спочатку він їхав потихеньку, а потім натиснув на педаль газу і пропустив поворот, не впорався з керуванням, машина з’їхала у кювет і тричі перевернулась. Водій з місця аварії втік”, – зазначає Белінський.

Повідомляється, що водія вже затримали. Йому вручили підозру у порушенні правил безпеки під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Йому мають обрати запобіжний захід. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років, з позбавленням права керування від 7 до 10 років.

Трагедія сталась на трасі “Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя”. Одна з пасажирок померла у Новгородківській лікарні.

Дівчата були медалістками ліцею.

“Страшна автокатастрофа забрала життя нашої дівчинки, нашої випускниці , нашої красуні Каналош Діани.
Немає таких слів щоб заспокоїти маму.
Ми висловлюємо щирі співчуття мамі Вікторії, брату Дмитру та всім рідним і близьким , однокласникам загиблої Діани.
Номер карти для підтримки мами
5168757424832469 Домантович Вікторія Петрівна.
Підтримаймо її в тяжку хвилину.
Похорон дівчинки відбудеться завтра в селі Білозерне вул Набережна від домівки мами о 15.00 годині” – з такими словами звертається до небайбужих Наталія Лалименко з проханням підтримати сім’ю одної з загиблих випускниць.