Закарпатець намагався продати 1-річну дитину за 25 тисяч доларів: деталі (Відео)

Нагадуємо, журналіст, депутат Ужгородської міської ради та волонтер Віталій Глагола повідомив, що на українсько-словацькому кордоні затримали чоловіка, який продавав 1-2 річних дітей на органи в країни ЄС.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, ділком виявивився мешканець Закарпаття. Його затримали коли чоловік намагався переправити 1-річну дитину у країну ЄС та продати иам за 25 тис доларів США.

Підозрюваний знайшов жінку з Житомира. За продаж її однорічного сина, він пообіцяв 5 тис. доларів США. Попередньо надав аванс – 1 тис доларів США. Він разом із матір’ю та хлопчиком намагався перетнути контрольний пункт пропуску «Малі Селменці». Взагальному продаж дитини мав принести зловмиснику 25 тисяч доларів США.

https://www.gp.gov.ua/ua/posts/namagavsya-perepraviti-ta-prodati-ditinu-u-krayini-jes-za-25-tis-dol-ssa-zatrimano-zakarpatcya

Правоохоронці зазначають, що зловмисник підшуковував батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх для усиновлення в одну з країн Євросоюзу. Затриманий мав досвід роботи в освітніх закладах. Під час спілкування з батьками – «потенційними продавцями» – наводив достатньо аргументів, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни.

Чоловіку обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Також зловмиснику повідомлено про підозру у закінченому замаху на торгівлю малолітніми дітьми з метою експлуатації за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України).