У Львові полковник університету БЖД послав курсанта забрати свого хабаря

У Львові правоохоронці повідомили про підозру заступнику начальника одного із інститутів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомляють у Львівській обласній прокуратурі, за даними слідства, полковник служби цивільного захисту вимагав від представника суб’єкта господарювання неправомірну вигоду у розмірі 30 000 грн за забезпечення видачі дозвільної документації з протипожежної безпеки.

Отримання “хабаря” відбулось 2 етапати, першу частину 15000 гривень полковник забрав сам, а за другою частиною 15000 грн. послав курсанта цього ж ВНЗ. Службовець дав останньому вказівку вийти у КПП університету і забрати для нього грошові кошти. Вихованець навчального закладу не був обізнаний у злочинній діяльності фігуранта, та не знав що бере для нього хабар.

Нагадуємо, На Львівщині СБУ викрила головного лікаря, який за хабарі “допомагав” ухилитися від військової служби

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України, після отримання ним другої частини неправомірної вигоди. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.