Продавцем дітей на органи в Європу виявився вихователь дитбудинку: журналіст показав його фото

Недавно ми писали про затримання у Закарпатській області чоловіка, який купував дітей й продавав їх на органи в Європу. Затриманий чоловік шукав батьків, які були готові продати свою дитину на органи.

Сьогодні, 28-го червня, журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram-каналі показав обличчя зловмисника й назвав його ім’я.

“Це лице продавця дітей. Паскудником, який продавав дітей, виявився Денис Вароді. Він був вихователем Чинадієвського дитячого будинку”, – повідомив Глагола й прикріпив до посту фото цього чоловіка.

продавав на органи Денис Вароді
на фото Денис Вароді

Журналіст також зазначає, що затриманий чоловік вже встиг провернути щонайменше три такі «продажі дітей».

Правоохоронці  в свою чергу розповіли, що зловмисник підшуковував батьків із маленькими дітьми та переконував продати їх для “усиновлення” в одну з країн Євросоюзу. Затриманий мав досвід роботи в освітніх закладах. Під час спілкування з батьками – «потенційними продавцями» – наводив достатньо аргументів, чому дитині в умовах війни буде краще виїхати з країни.

Чоловіку обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Також зловмиснику повідомлено про підозру у закінченому замаху на торгівлю малолітніми дітьми з метою експлуатації за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 149 КК України).