“Вілла в Іспанії, преміум автівки…”: у прокуратурі зацікавились Одеським воєнкомом

У прокуратурі зацікавились колишнім керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгеном Борисовим.

Нагадаємо, нещодавно видання Українська правда, опублікувала розслідування у якому показала дорогу нерухомість у Королівстві Іспанія, а також автомобілі преміум класу, на загальну суму 196 млн. грн., які під час повномаштабного вторгнення росії, придбала родина екс-керівника Одеського обласного ТЦК СП.

Нещодавно, начальниця об’єднаного прес-центру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк повідомила, що Борисова звільнили з посади.

В свою чергу, у прокуратурі повідомили, що перевіряють факти можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень колишнім одеським воєнкомом. Порушено кримінальне провадження (ст. 368-5, ч. 4 ст. 409, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Правоохоронці здійснюють комплекс слідчих та процесуальних дій, а також направили до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдови, Румунії, Туреччини запити про міжнародну правову допомогу.
Також в рамках кримінального провадження перевіряються окремі факти можливого ухилення керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від проходження військової служби –його перебування за кордоном начебто на лікуванні.
Окрім цього, правоохоронці досліджують питання наявності законних підстав виїзду військової службової особи, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, за межі країни під час дії воєнного стану.
У прокуратурі зазначають, що на даний час у кримінальному провадженні допитано понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів, направлено понад 100 запитів до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкових перевірки господарської діяльності членів родини посадовця.