СБУ викрила чинного нардепа, який за 50 тис. дол. обіцяв “відмазати” іноземця від екстрадиції

СБУ спільно з ДБР задокументувала протиправні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина Німеччини, за “вирішення” питання його екстрадиції.

Як повідомляють у СБУ, народний обранець обіцяв, що за 50 тисяч доларів США, які він отримав двома траншами, посприяє в уникненні екстрадиції.

Для цього чинний народний обранець «гарантував» використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Читайте також, У Львові полковник університету БЖД послав курсанта забрати свого хабаря

У СБУ повідомляють, що їхні співробітники задокументували факт отримання нардепом 20 тис. дол США – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого «траншу» у розмірі 30 тис. дол США. Затриманому нардепу повідомлено про підозру за ст. 190 ККУ — шахрайство.

Слід зазначити, що нардеп Алєксєєв являється головою підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

У політичній партії “Європейська Солідарність” зазначили, що обшуки проходили у нардепа від їхньої політ сили, а саме у Алєксєєва Сергія Олеговича.

“…Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, в народного депутата Алєксєєва С.О. співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. «ЄС» розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата…”, – ідеться у заяві партії.