Диплом загиблого під Бахмутом студента Києво-Могилянської академії вручили його батькам

У Національному університеті “Києво-Могилянська академія” відбулося урочисте вручення дипломів. Однак не всі випускники змогли забрати їх, оскільки оронять Україну на фронті. Також, серед тих, хто мав урочисто отримати диплом, є і полеглий під Бахмутом студент Гліб Іванов. 

Зазначається, що Гліб Іванов навчався на факультеті соціальних наук. Влітку цього року мав стати дипломованим політологом. Але з початком повномасштабного вторгнення вступив до лав ТрО і став на захист нашої країни.

У січні 2023 року під час боїв під Бахмутом Гліб загинув. До слова, батько Гліба, Ярослав, теж з першого дня на війні. 5 місяців провів в тому ж Бахмуті. Зараз його вже поранено вдруге.

Під час прощального вручення студенти та вся академічна спільнота аплодували полеглому Герою Глібу стоячи.

Загибель побратимів

Гліб Іванов загинув у січні під Бахмутом, разом зі своїм товаришем Валентином Дем’яненком, студентом Факультету економічних наук НаУКМА, який у червні 2022 року мав отримати диплом менеджера. Втім, 24 лютого Валентин узяв академічну відпустку та добровільно пішов захищати Україну. Планував у лютому 2023 року повернутися до навчання та влітку закінчити університет.