В Ужгороді нетверезий офіцер ТЦК побив жінку військового

В Ужгороді п’яний працівник Закарпатського обласного ТЦК побив журналістку Тетяну Новак. В свою чергу у Міноборони різко відреагували на інцидент, поліція порушила справу.

Про інцидент повідомила сама Новак у своєму Facebook.

«Мене побив п’яний старший офіцер Закарпатського ОВК Варі Костянтин Володимирович. Майор, оперативний черговий Закарпатського ОТЦК. Варі завдав мені два удари кулаком у голову: в щелепу та ліву скроню», — зазначила вона.

Інцидент трапився 25 червня 2023 року на зупинці “вул. Котляревського” в Ужгороді. Потерпіла з чоловіком офіцером ЗСУ зайшла в магазин. На касі до них почав конфліктувати п’яний офіцер ТЦКСП. Після чого наніс журналістці тілесні ушкодження (вдарив кулаком у щелепу), та втік з місця події. Коли жінка впала наніс ще один удар кулаком в ліву скроню, – зазначає потерпіла. Після чого жінка написала заяву в поліцію, та зняла побої.

Як повідомляють у поліції Закарпатської області, правопорушником є 55-річний місцевий житель, працівник ТЦКСП. Його доставили до районного управління поліції. Також чоловік пройшов процедуру освідування на стан алкогольного спяніння. Результ — 2,04 проміле. Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом нанесення умисних легких тілесних ушкоджень (ч.1 ст. 125 ККУ). Також правоохоронці зазначають, що зараз вирішується питання щодо повідомлення закарпатцю про підозру у вчиненні правопорушення, а також призначено проведення судово-медичної експертизи.

Також, як зазначив перший замміністра оборони України Олександр Павлюк, у всіх випадках, які ганьблять високе звання офіцера, будуть проведені службові розслідування.

Міністерство оборони України готове реагувати на кожен випадок негідної поведінки військовослужбовців зі складу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це 3 липня заявив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

“Щодо кожної подібної ситуації будуть проведені службові розслідування, а винні – притягнені до суворої відповідальності згідно з чинним законодавством”, – підкреслив замміністра.