“Загинула жінка, багато поранених”: у Польщі у фатальній ДТП розбився бус з українцями (ФОТО)

У ніч із суботи на неділю (близько 2.00) в Польщі на національній дорозі № 12 поблизу Хелма розбився бус з українцями, повідомляє “Це моя Україна“.

За попередніми даними поліції, у автобусі Volkswagen Crafter, який прямував у бік кордону з Україною, їхали 10 осіб (44-річний водій та дев’ять громадян України). У якийсь момент з невідомих причин водій автобуса з’їхав на узбіччя і врізався в лівий задній кут української вантажівки Renault, що стояла на узбіччі (водій якої здійснював обов’язкову зупинку).

Водій автобуса самостійно вийшов з транспортного засобу, а пасажирів затиснуло в автомобілі.

“В бусі повністю зім’яло дах і двері з правого боку. Пожежники розрізали машину за допомогою гідравлічного інструменту та евакуйовували пасажирів, які застрягли. На жаль, одна з пасажирок померла на місці аварії. Жінка сиділа спереду, з правого боку від водія, і весь удар взяла на себе”, – повідомляє черговий офіцер пожежної частини Хелма.

бус з українцями

Пожежники витягли з транспортного засобу вже бездиханне тіло 33-річного українки. За словами очевидців, жінка спала, коли сталася аварія.

Швидка доставила дев’ятьох людей – водія та інших пасажирів – до лікарні. Більшість з них після перевірок відпустили. У палаті залишилися двоє постраждалих.

“Детальні обставини цієї трагічної події будуть з’ясовані під наглядом прокуратури”, – повідомляє Єва Чиж, прес-секретар комендатури міської поліції в Хелмі.