На Вінниччині п’яний чоловік намагався викрасти з поля понад 23 тонни пшениці

На Вінниччині поліцейські затримали чоловіка, який намагався викрасти з поля понад 23 тони пшениці.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, у Гайсинському районі правоохоронці затримали автомобіль “MAN” яким кермував 60-річного вінничанин. Чоловік намагався викрасти 23 тони 260 кілограмів зерна на суму 135 тисяч 838 гривень з території поля одного із місцевих товариств.

У поліції зазначають, що 18 липня до поліції звернулись працівники служби безпеки товариства з приводу крадіжки пшениці. У повідомленні зазначалось, що один з автомобілів після завантаження зерна не пройшов процедуру реєстрації, опломбування й отримання товарно-транспортної накладної на вантаж, виїхав з поля поза межами контрольного пункту та попрямував у протилежному до елеватора напрямку.

Нагадуємо, трагедія на Вінниччині: батьки попросили приглянути за дитиною, а забрали мертве тіло

Поліцейські розшукали керманича за 8 кілометрів від поля. Під час спілкування із водієм, власником вантажівки, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. При освідуванні у його організмі виявили 1,94 проміле алкоголю.

Транспортний засіб вилучений та поміщений на арештмайданчик. За цим фактом слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України (замах на крадіжку). За такий злочин чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 8 років. Вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру.