“І не кажіть, що так не можна було”: на Полтавщині громада виділила 60% свого бюджету на ЗСУ

Зараз йде дуже активна дискусія про те, що місцеві громади не можуть витрачати великі суми зі своїх бюджетів на потреби ЗСУ. Переважно лобіюють таку думку мери міст і місцеві чиновники, бо бачите законодавство не дозволяє, а в них зв’язані руки, тому вони “змушені” у своїх навіть невеличких містечках будувати величезні стадіони за 100 млн. грн., купляти барабани в укриття і тому подібне. Але ці всі “відмовки” нівелюює приклад однієї невеликої ОТГ, яка більше половини бюджету витратила на ЗСУ. Можливо іншим громадам також потрібно перейняти їхній досвід.

Так, на Полтавщині Опішнянська громада пропри невеликий бюджет ОТГ у 100 млн. грн., вирішила майже 60% (близько 60 млн. грн.) від цієї суми виділити на потреби ЗСУ. Ба більше того, в громаді  навіть хватає коштів на будівництво нових доріг.

“Пару днів як прозвітувався голова невеликої Опішнянської селищної громади Микола Різник. При бюджеті в 100 млн. (ПДФО від військових 20 млн.) здійснили закупівель для військових на 60 млн. При цьому ще дороги школи, садочки, лікарню та інше. роблять. Так що…питання пріоритетів” – пише про Опішнянську ОТГ Артем Дугин.

громада кошти на зСУ

Як зазначають місцеві ЗМІ, в Опішнянській громаді цього року коштом громади збудували абсолютно нову дорогу. Цьогоріч там планують зробити ще 9 нових автошляхів. Отже, получається, що можна і дороги будувати і ЗСУ потужно підтримувати.

громада
на фото дорога, яку збудували цього року в Опішнянській ОТГ

Читайте також: Або дрони, або серіали і барабани: Кондратюк розкритикував виділення 33 млн грн. на серіал “СМТ Інгулець”