Росіянин з Новосибірська просверлив собі голову дрелькою, та встановив “чіп щоб керувати снами”

Ще одна крінжова подія трапилася в Росії. Мешканець Новосибірська просверлив собі голову та встановив туди “імплант, щоб керувати снами”.

Про це повідомляє телеграм-канал “Baza”, передає “Це моя Україна“.

40-річний росіянин Михайло Радуга зробив собі трепанацію прямо вдома в Алмати, куди нещодавно переїхав з Новосибірська. Заради цього він годинами вивчав на Ютубі відео про роботу нейрохірургів і навіть попрактикувався на п’яти вівцях.

Потім Михайло обзавівся дрилем у господарському магазині і приступив до справи: він просвердлив собі голову, фіксуючи шкіру скріпками і “вживив” у мозок електрод. За словами експериментатора, під час операції він дивом вижив, втративши близько літра крові через нестачу хірургічного досвіду. Місцевим медикам за ледве вдалося врятувати чоловіка.

просверлив собі голову
на фото чіп, який вживив собі в голову чоловік

Михайло просверлив собі голову з однією метою: він упевнений, що електрод, стимулюючи моторну кору мозку, допоможе йому контролювати усвідомлені сни. Експериментатор давно займається цією темою і вже півтора роки планував звернутися до нейрохірургів для встановлення імпланту, але через «кримінальні ризики та інші відомі події» все зірвалося. Тому Михайло і вирішив самотужки «розширити уявлення про можливості людини».

Проте експериментатор уже отримав порцію критики. Про операцію дізнався консультант-нейрохірург Алекс Грін з Оксфордського університету – він заявив, що чоловік поступив як справжній дурачок і запросто міг померти або отримати інсульт, а тепер йому може загрожувати розвиток епілепсії.