“Щоб ви підірвалися на мінах”: на Київщині на ринку жінка накинулася на військових через зауваження про мову (ВІДЕО)

Військові ЗСУ зробили зауваження продавчині через російськомовні цінники на товарах, після чого виник конфлікт під час якого жінка побажала воїнам підірватися на мінах.

Як повідомляється, подія трапилася в місті Бровари, що на Київщині.

Під час суперечки жінка заявила, що буцімто не всі російські слова мають відповідник в українській мові, і назвала “тиском на російську мову” прохання зробити україномовні цінники. Але на цьому жінка не зупинилася і на емоціях побажала військовим “підірватися на мінах”.

Пізніше за сказані слова жінку змусили вибачатися на камеру. На відео добре видно, що вибачення були озвучені під тиском.

“Добре, я вибачаюся перед ЗСУ… Так, це було сказано не доречно. Я приймаю свою помилку, що я так сказала. Це був нервовий зрив. Я сказала, щоб хлопці підірвалися на мінах, які так поводяться з нормальними мирними людьми. Які, по формі, собі дозволяють робити негідні речі”, – сказала жінка.

Зокрема “негідними речами” вона вважає ситуацію, коли військові приходять і “знущаються з людей за цю російську мову”.

“Це просто якесь знущання. Чому наші люди, українці, завжди кажуть, що у нас ніхто не чіпає тих, хто розмовляє російською мовою, а тут приходять і кажуть “Змініть все українською”? У нас свобода слова в країні!” – обурюється продавчиня і додає, що на фронті багато російськомовних захисників України, а дехто взагалі приїхав з росії, щоб воювати на нашому боці.

Наостанок продавчиня ще раз перепросила саме за “побажання” військовим “підірватися на мінах”.