Правоохоронці провели обшуки у нардепа, який відпочивав на Мальдівах під виглядом «службового відрядження»

Правоохоронці розпочали розслідування законності виїзду народного депутата на Мальдіви під час війни.

Джерело: СБУ; Офіс Генерального прокурора.

Служба безпеки України і ДБР проводять слідчі дії щодо чинного народного депутата України, який попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані. Встановлено, що у середині липня цього року депутат перебував в одному з готелів острова Ітхаафуші на Мальдівах. Розпочате кримінальне провадження стосується діючого заступника голови комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Нагадуємо, нардеп від “Слуги народу” Юрій Арістов, який відповідає за нацбезпеку, “засвітився” на Мальдівах.

Як повідомляють у Офісі Генерального прокурора, за даними слідства, народний депутат України у липні 2023 року на три дні виїхав до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з Урядом Литовської Республіки.

Після цього дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів міста Києва, без проведення медичного огляду. Під час лікарняного народний депутат разом з сім’єю перебував на території Мальдівської Республіки.

У ході обшуків у нардепа виявлено та вилучено паспорти для виїзду за кордон з відмітками про перетин кордону з Мальдівською Республікою та інші документи.

Мальдівах

Досудове розслідування за фактом внесення неправдивих відомостей – ДБР (ч. 1 ст. 366 КК України). Крім того, Служба безпеки перевіряє контакти депутата у період його перебування за кордоном.